annons
annons

Logitech Z-5500

Risk för blödningar

Logitechs Z-5500 är en uppdatering av de framgångsrika Z-680. Man har behållit alla fördelar men lagt till ännu mer tryck och snyggare formgivning.

Det här är inget system för rent musiklyssnande utan en komplett anläggning för att förvandla datorn till rena hemmabion. De oundvikliga sladdarna, analoga såväl som digitala, kopplas in till den praktiska kontrollenheten som man lämpligen ställer bredvid skärmen. Man kan alltså ansluta både DVD-spelare och spelkonsoler om man har lust. Enheten innehåller avkodare för Dolby Digital, DTS och till och med DTS 96/24. Den är dessutom utrustad med knappar för att välja ljudkälla, att lägga på effekter och att ställa in nivån separat för högtalarna. Samma saker kan man göra med fjärrkontrollen.

Högtalarna i paketet går inte av för hackor. Satelliterna är väl tilltagna och välbyggda med faspluggar i aluminium. Något irriterande är att de alla är något uppåtriktade vilket tyder på att det förutsätts att de ska stå på ett skrivbord. Foten är inte justerbar, men kan däremot roteras på ett smart sätt för att väggmontera högtalarna. Subwoofern är ett kapitel för sig. Det är en enorm best med ett tiotums baselement och en basport. Dessutom är förstärkaren inbyggd i den så alla sladdar utgår från det svarta monstret.

Ljudkvaliteten
Satelliterna låter på det hela taget bra med ett öppet och välpositionerat ljud. Diskanten är precis och har inga problem med de flesta musikstilar. Även mellanregistret får väl godkänt, men går tyvärr inte tillräckligt lågt. Det gör att man får ett irriterande gap mellan satelliterna och subwoofern vilket blir extra tydligt med mer finstämd musik. Basens slaglängd gör att den tappar respons. Den är dessutom nästan överdrivet kraftig till systemet och måste justeras ner för musiklyssnande. Man kan däremot inte klaga på ljudtrycket, 115 dB! Kör man en actionfilm på hög volym eller spelar skjutspel kan man räkna med att få sig en kyss av subwoofern så man nästan flyger av stolen. Därmed är det här ett riktigt skrytsystem för yngre som vill bräcka alla i bekantskapskretsen.

Bästa pris på Logitech Z-5500
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Högtalare: 5.1
  • Effekt: 4x62 + 1x69 + 1x188 W
  • Omfång: 33 - 20 000 Hz
  • S/N: 100 dB
Pris: 3000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-