annons
annons

Harman Kardon Soundsticks II

Från klarhet till klarhet

De ursprungliga Soundsticks blev en stor succé både utseendemässigt och ljudmässigt. Uppföljaren är föga överraskande ännu bättre.

Det är ingen som blir oberörd av Soundsticks utseende. Sällan har så många stannat upp och förvånat pekat på ett par högtalare och velat komma fram och klämma på dem. Även subwoofern som påminner om ett designat akvarium är något man gärna har stående framme snarare än försöker gömma under skrivbordet. Högtalarna står på en gummiring som man kan fälla för att justera vinkeln. Däremot kan de naturligtvis inte väggmonteras.

En stor nackdel med föregångarna var USB-anslutningen. Det har man nu åtgärdat med en vanlig anslutning för ljudutgången på ljudkortet. Däremot får man fortfarande dras med en ful transformator på golvet som inte alls passar in i formgivningen. Till förstärkaren som är inbyggd i subwoofern anslutar man båda högtalarna. Bredvid sitter nivåkontrollen för subwoofern. Det finns fortfarande ingen fjärrkontroll till högtalarna. Däremot sitter det nu en volymkontroll på den högra högtalaren bestående av två touchknappar. Det är tjusigt, men det hade varit med praktiskt med en likadan volymratt som för basljudet då det är tydligare.

Ljudkvaliteten
Soundsticks låter precis lika bra som sina föregångare. Man får alltså ett fantastiskt klart och definierat ljud med en pigg diskant och ett fylligt mellanregister. Det kommer speciellt till sin rätt för jazz där sångarens frasering verkligen kommer fram. Man har dessutom lyckats få mer rymd i ljudet även om man fortfarande har vissa problem med ljudbilden. Ska man vara petig så är basresurserna ibland inte tillräckliga vilket märks vid DVD-tittande i mäktiga actionscener. Audiofiler kan dessutom tycka att mixen är lite väl ljus, men för de allra flesta är det här ett fantastiskt välljudande paket.

Det är ingen som blir oberörd av Soundsticks utseende. Sällan har så många stannat upp och förvånat pekat på ett par högtalare och velat komma fram och klämma på dem. Även subwoofern som påminner om ett designat akvarium är något man gärna har stående framme snarare än försöker gömma under skrivbordet. Högtalarna står på en gummiring som man kan fälla för att justera vinkeln. Däremot kan de naturligtvis inte väggmonteras. En stor nackdel med föregångarna var USB-anslutningen. Det har man nu åtgärdat med en vanlig anslutning för ljudutgången på ljudkortet. Däremot får man fortfarande dras med en ful transformator på golvet som inte alls passar in i formgivningen. Till förstärkaren som är inbyggd i subwoofern anslutar man båda högtalarna. Bredvid sitter nivåkontrollen för subwoofern. Det finns fortfarande ingen fjärrkontroll till högtalarna. Däremot sitter det nu en volymkontroll på den högra högtalaren bestående av två touchknappar. Det är tjusigt, men det hade varit med praktiskt med en likadan volymratt som för basljudet då det är tydligare. Ljudkvaliteten Soundsticks låter precis lika bra som sina föregångare. Man får alltså ett fantastiskt klart och definierat ljud med en pigg diskant och ett fylligt mellanregister. Det kommer speciellt till sin rätt för jazz där sångarens frasering verkligen kommer fram. Man har dessutom lyckats få mer rymd i ljudet även om man fortfarande har vissa problem med ljudbilden. Ska man vara petig så är basresurserna ibland inte tillräckliga vilket märks vid DVD-tittande i mäktiga actionscener. Audiofiler kan dessutom tycka att mixen är lite väl ljus, men för de allra flesta är det här ett fantastiskt välljudande paket.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Harman Kardon Soundsticks II
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Högtalare: 2.1
  • Effekt: 2x10 W + 1x20 W
  • Omfång: 44-20 000 Hz
  • S/N: 85 dB
Pris: 2000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-