annons
annons

D’Feldt Audioengine 5

Finessrikedom

Med överlägset flest finurliga extra-finesser är Audioengine ett tilltalande val. De enorma högtalarna pumpar dessutom ut ett mycket bra ljud.

Den vita pianolacken och rundade formerna avslöjar att Audioengine är tänkta för att användas till iPod. Men de är alldeles utmärkta också för datorn. Men då gäller det att rensa skrivbordet eller ännu hellre göra plats i bokhyllan för dessa bjässar till högtalare. Det man förlorar i plats på skrivbordet vinner man i plats på golvet, för det finns än så länge ingen subwoofer till dem. Basen hanteras istället av de väl tilltagna högtalarelementen.

Förstärkaren sitter i den vänstra högtalaren så dit ansluter man också den högra med en rejäl, vanlig högtalarkabel. Tittar man på ovansidan hittar man dessutom en ljudingång för MP3-spelare. Alltså förvånande nog ingen iPod-anslutning. Där finns även en USB-kontakt som laddar upp MP3-spelaren. På baksidan sitter för ovanlighetens skull en nätkontakt. Tanken är att man ska kunna plugga in en Airport-station och därmed kunna strömma ut ljudet trådlöst. Någon fjärrkontroll finns inte, men däremot en något mesig volymkontroll på framsidan av högtalaren.

Ljudkvaliteten
Med så pass välbyggda stora högtalare – och därmed element – så vore det konstigt om det inte gick att få ut bra ljud. Mycket riktigt så är det både bra tryck och fina ljudegenskaper. Högtalarna klarar utan problem alla musikgenrer och har både en luftig diskant och ett varmt mellanregister. Ska man vara petig så är ljudbilden inte den bästa i testet. Men det enda man egentligen kan klaga på är att basen inte går tillräckligt djupt för effekter i filmer eller spel. Men leverantören skvallrar om att en subwoofer är på väg att lanseras och det är förberett med en utgång. Då blir det här svårslaget, åtminstone om man accepterar att högtalarna tillsammans är större än datorn.

Bästa pris på D’Feldt Audioengine 5
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Högtalare: 2.0
  • Effekt: 2x45 W
  • Omfång: 60-22 000 Hz
  • S/N: 95 dB
Pris: 3500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-