annons
annons

Creative Gigaworks Progamer G500

Spelarens dröm

Vill man hamna mitt i spelets ljudvärld är Creatives högtalare utmärkta. De är dessutom riktigt trevliga för musik men saknar ingångar för att vara helt kompletta.

Man kan inte anklaga Creative för att vara innovativa konstnärer när de formger sina högtalare. De har istället plastiga svarta klossar som inte imponerar på någon. Samma sak gäller den kubformade subwoofern med framåtriktat element. Men högtalargallren är åtminstone i metall. Däremot tänker de på placeringen av högtalarna och erbjuder både fötter, stativ och väggmonterings-alternativ.

Baksidan av förstärkaren, som är inbyggd i subwoofern, är översållad med ingångar och många sladdar blir det till högtalare och fjärr. Däremot saknas tråkigt nog digitala ingångar för spelkonsoller eller DVD och därmed också avkodare för surroundljud. Det begränsar användningen till enbart vad datorn har att erbjuda vilket är lite synd. Fjärren är inte tjusig men har åtminstone ett lättanvänt system för att individuellt justera högtalarnas nivåer. Den har även en mute-knapp och utgång för hörlurar.

Ljudkvaliteten
Det finns inga egentliga konkreta fel på ljudet att peka ut. Elementen är välbalanserade och ger ett heltäckande ljud från bas till diskant. Det gick därför utmärkt att spela alla sorters musik. Men det är något som saknas för toppbetyg. Ljudet är lite livlöst och separationen inte i toppklass. Däremot är ljudbilden bra, vilket är mycket viktigt för spel. Mycket riktigt fick man därför utmärkta ljudindikationer på vad som hände i spelet och ingen smygande fiende undgick att upptäckas. Gigaworks brister i att erbjuda filmupplevelser men är trevliga för musik och utmärka för spelande. Därmed är namnet Progamer väl berättigat.

Man kan inte anklaga Creative för att vara innovativa konstnärer när de formger sina högtalare. De har istället plastiga svarta klossar som inte imponerar på någon. Samma sak gäller den kubformade subwoofern med framåtriktat element. Men högtalargallren är åtminstone i metall. Däremot tänker de på placeringen av högtalarna och erbjuder både fötter, stativ och väggmonterings-alternativ. Baksidan av förstärkaren, som är inbyggd i subwoofern, är översållad med ingångar och många sladdar blir det till högtalare och fjärr. Däremot saknas tråkigt nog digitala ingångar för spelkonsoller eller DVD och därmed också avkodare för surroundljud. Det begränsar användningen till enbart vad datorn har att erbjuda vilket är lite synd. Fjärren är inte tjusig men har åtminstone ett lättanvänt system för att individuellt justera högtalarnas nivåer. Den har även en mute-knapp och utgång för hörlurar. Ljudkvaliteten Det finns inga egentliga konkreta fel på ljudet att peka ut. Elementen är välbalanserade och ger ett heltäckande ljud från bas till diskant. Det gick därför utmärkt att spela alla sorters musik. Men det är något som saknas för toppbetyg. Ljudet är lite livlöst och separationen inte i toppklass. Däremot är ljudbilden bra, vilket är mycket viktigt för spel. Mycket riktigt fick man därför utmärkta ljudindikationer på vad som hände i spelet och ingen smygande fiende undgick att upptäckas. Gigaworks brister i att erbjuda filmupplevelser men är trevliga för musik och utmärka för spelande. Därmed är namnet Progamer väl berättigat.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Creative Gigaworks Progamer G500
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Högtalare: 5.1
  • Effekt: 5x36 W + 130 W
  • Omfång: 35 - 20 000 Hz
  • S/N: 85 dB
Pris: 3800:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-