annons
annons

Altec Lansing MX4021

Dundrande rockhögtalare

Oanade basresurser och utmärkta kontrollmöjligheter till ett lågt pris gör Altec Lansings anläggning till ett attraktivt alternativ för enklare användning.

Spännande formgivning var nog inte högsta prioritet för Altec Lansing, vilket är lite synd eftersom högtalarna ju ska stå framme i blickfånget hela tiden. Men för all del, de är ganska stilrena och ger absolut inget dåligt intryck. Byggkvaliteten är helt okej. Högtalarna står på en liten fot och är något uppåtriktade men kan även väggmonteras med de medföljande hållarna. Subwoofern är ovanligt stor för den här prisklassen men tack vare att den står på höjden så tar den inte alltför mycket plats på golvet.

Subwoofern har även inbyggd nätdel så att man slipper en separat transformator på golvet. Högtalarna ansluts till separata utgångar i den inbyggda förstärkaren och där ansluts även kontrollenheten. Det är en ganska rejäl kloss som ligger bra på skrivbordet. Uppskattat är att det både finns en ingång för exempelvis MP3-spelare och en hörlursutgång. Volymkontrollen är en rejäl ratt med bra känsla. Med hjälp av knapparna på sidorna kan samma ratt användas för att justera bas, diskant och loudness om man gillar att mixtra med sådant.

Ljudkvaliteten
Det mest imponerande är subwoofern som tack vare dubbla koner pressar ut en bättre djupbas. Speciellt när man hamrar på med tunga rockrökare och pumpande dansmusik kommer den verkligen till sin rätt. Däremot är det mer rå kraft än finess, så när man kör lugnare musik tenderar den att missa i exakthet. Mellanregistret är av bra kvalitet för prisklassen men diskanten kan låta vass vid svåra passager och saknar riktig definition. Sfx-effekten öppnar upp rymdkänslan men gör samtidigt att man förlorar precisionen i ljudbilden. Pressar man högtalarna med hög volym så får man dessutom distorsion. Men för partymusik, actionfilmer och spel duger anläggningen bra.

Spännande formgivning var nog inte högsta prioritet för Altec Lansing, vilket är lite synd eftersom högtalarna ju ska stå framme i blickfånget hela tiden. Men för all del, de är ganska stilrena och ger absolut inget dåligt intryck. Byggkvaliteten är helt okej. Högtalarna står på en liten fot och är något uppåtriktade men kan även väggmonteras med de medföljande hållarna. Subwoofern är ovanligt stor för den här prisklassen men tack vare att den står på höjden så tar den inte alltför mycket plats på golvet. Subwoofern har även inbyggd nätdel så att man slipper en separat transformator på golvet. Högtalarna ansluts till separata utgångar i den inbyggda förstärkaren och där ansluts även kontrollenheten. Det är en ganska rejäl kloss som ligger bra på skrivbordet. Uppskattat är att det både finns en ingång för exempelvis MP3-spelare och en hörlursutgång. Volymkontrollen är en rejäl ratt med bra känsla. Med hjälp av knapparna på sidorna kan samma ratt användas för att justera bas, diskant och loudness om man gillar att mixtra med sådant. Ljudkvaliteten Det mest imponerande är subwoofern som tack vare dubbla koner pressar ut en bättre djupbas. Speciellt när man hamrar på med tunga rockrökare och pumpande dansmusik kommer den verkligen till sin rätt. Däremot är det mer rå kraft än finess, så när man kör lugnare musik tenderar den att missa i exakthet. Mellanregistret är av bra kvalitet för prisklassen men diskanten kan låta vass vid svåra passager och saknar riktig definition. Sfx-effekten öppnar upp rymdkänslan men gör samtidigt att man förlorar precisionen i ljudbilden. Pressar man högtalarna med hög volym så får man dessutom distorsion. Men för partymusik, actionfilmer och spel duger anläggningen bra.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Altec Lansing MX4021
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Högtalare: 2.1
  • Effekt: 2x11 W + 1x24 W
  • Omfång: 85 dB
Pris: 1000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-