annons
annons

Amethyst Superpig

Svinkul iPod-högtalare

Den här iPod-högtalaren ser ut som en gris, och är lika rolig att titta på som den är enkel att använda.

Bra rytmik och engagemang. Kul.
Basen inte avgrundsdjup.

Här är Superpig, en dockningshögtalare för iPod och iPhone. Den ser ut som en gris, och högtalarfronterna är grisens solglasögon. Utseendet är fräscht och när vi lyfter på hela härligheten får vi en fin känsla av byggkvalitet, trots det låga priset.

En kul funktion är att högtalaren kan skötas utan att man rör den. Håll bara handen ovanför plus eller minus på volymkontrollen så känner ett infrarött öga av vad som ska göras. Samma sak gäller när du ska hoppa mellan låtar. Den här rörelsekänsligheten kan stängas av från fjärrkontrollen, så att du inte riskerar att byta låt eller ändra volym när du står och grejar med iPoden som är dockad på ovansidan.
Grisen har en bashögtalare med egen nivåkontroll på baksidan, så man kan ställa in basnivån efter personlig smak. Andra spelare än iPod kan kopplas in i aux-ingången med hjälp av en minijack-kabel.

Ljudkvalitet
iPod-högtalare för runt tusenlappen brukar inte låta särskilt bra. Men Superpig överraskar verkligen. Den har rytm, ganska så gott om kraft och basen är fyllig och rapp. Jag blev sittande och lyssnade mig igenom massor av hip-hop från 80- och 90-talet med fängslande basrytmer från skrivbordet. Flera stycken kolleger från redaktionen kom till mitt kontor och undrade vad det var som lät, och blev riktigt imponerande av den här lilla grishögtalaren.

Upplösningen är kanske inte helt suverän, men Superpig har ändå ett välbalanserat ljud som är lätt att gilla. Den kan spela mer än högt nog för vad den är byggd för, och till skillnad från andra högtalare i den här prisklassen är inte sångröster instängda och burkiga. Jämfört med Revo Axis monohögtalare för 3 000 kronor har Superpig betydligt bättre rytmik, kraft och bas. Den är helt enkelt mer underhållande, trots att Revo Axis är bättre upplöst längst upp. Jag vet åtminstone vilken jag skulle ha valt. Ro hit med grisen!

Slutsats
Amethyst Superpig är en fräsch liten iPod-högtalare. En gris med solglasögon som ser fräck ut på skrivbordet eller köksbänken. Den är roligt styra, med IR-sensorer som känner av handens rörelser. Eller så kan man använda fjärrkontrollen som ingår. Det bästa av allt är att grisen verkligen låter bra. Här finns det både tillräckligt med bas (fast ingen djupbas, av naturliga skäl) och kraft, och ljudbilden är balanserad nog för att passa de flesta musikstilar. Lägg därtill det sympatiska priset, så är Superpig helt enkelt svinbra!

Här är Superpig, en dockningshögtalare för iPod och iPhone. Den ser ut som en gris, och högtalarfronterna är grisens solglasögon. Utseendet är fräscht och när vi lyfter på hela härligheten får vi en fin känsla av byggkvalitet, trots det låga priset. En kul funktion är att högtalaren kan skötas utan att man rör den. Håll bara handen ovanför plus eller minus på volymkontrollen så känner ett infrarött öga av vad som ska göras. Samma sak gäller när du ska hoppa mellan låtar. Den här rörelsekänsligheten kan stängas av från fjärrkontrollen, så att du inte riskerar att byta låt eller ändra volym när du står och grejar med iPoden som är dockad på ovansidan. Grisen har en bashögtalare med egen nivåkontroll på baksidan, så man kan ställa in basnivån efter personlig smak. Andra spelare än iPod kan kopplas in i aux-ingången med hjälp av en minijack-kabel. Ljudkvalitet iPod-högtalare för runt tusenlappen brukar inte låta särskilt bra. Men Superpig överraskar verkligen. Den har rytm, ganska så gott om kraft och basen är fyllig och rapp. Jag blev sittande och lyssnade mig igenom massor av hip-hop från 80- och 90-talet med fängslande basrytmer från skrivbordet. Flera stycken kolleger från redaktionen kom till mitt kontor och undrade vad det var som lät, och blev riktigt imponerande av den här lilla grishögtalaren. Upplösningen är kanske inte helt suverän, men Superpig har ändå ett välbalanserat ljud som är lätt att gilla. Den kan spela mer än högt nog för vad den är byggd för, och till skillnad från andra högtalare i den här prisklassen är inte sångröster instängda och burkiga. Jämfört med Revo Axis monohögtalare för 3 000 kronor har Superpig betydligt bättre rytmik, kraft och bas. Den är helt enkelt mer underhållande, trots att Revo Axis är bättre upplöst längst upp. Jag vet åtminstone vilken jag skulle ha valt. Ro hit med grisen! Slutsats Amethyst Superpig är en fräsch liten iPod-högtalare. En gris med solglasögon som ser fräck ut på skrivbordet eller köksbänken. Den är roligt styra, med IR-sensorer som känner av handens rörelser. Eller så kan man använda fjärrkontrollen som ingår. Det bästa av allt är att grisen verkligen låter bra. Här finns det både tillräckligt med bas (fast ingen djupbas, av naturliga skäl) och kraft, och ljudbilden är balanserad nog för att passa de flesta musikstilar. Lägg därtill det sympatiska priset, så är Superpig helt enkelt svinbra!
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Amethyst Superpig
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Analog iPod/iPhone-docka
  • Laddar iPod och iPhone
  • Kan styras utan beröring
  • Fjärrkontroll
  • Mått: 47 x 20 x 15 cm
Pris: 1200:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-