annonse
annonse
annonse

Amethyst Superpig

Svinkul iPod-högtalare

Den här iPod-högtalaren ser ut som en gris, och är lika rolig att titta på som den är enkel att använda.

Plus
Bra rytmik och engagemang. Kul.
Minus
Basen inte avgrundsdjup.

Här är Superpig, en dockningshögtalare för iPod och iPhone. Den ser ut som en gris, och högtalarfronterna är grisens solglasögon. Utseendet är fräscht och när vi lyfter på hela härligheten får vi en fin känsla av byggkvalitet, trots det låga priset.

En kul funktion är att högtalaren kan skötas utan att man rör den. Håll bara handen ovanför plus eller minus på volymkontrollen så känner ett infrarött öga av vad som ska göras. Samma sak gäller när du ska hoppa mellan låtar. Den här rörelsekänsligheten kan stängas av från fjärrkontrollen, så att du inte riskerar att byta låt eller ändra volym när du står och grejar med iPoden som är dockad på ovansidan.
Grisen har en bashögtalare med egen nivåkontroll på baksidan, så man kan ställa in basnivån efter personlig smak. Andra spelare än iPod kan kopplas in i aux-ingången med hjälp av en minijack-kabel.

Ljudkvalitet
iPod-högtalare för runt tusenlappen brukar inte låta särskilt bra. Men Superpig överraskar verkligen. Den har rytm, ganska så gott om kraft och basen är fyllig och rapp. Jag blev sittande och lyssnade mig igenom massor av hip-hop från 80- och 90-talet med fängslande basrytmer från skrivbordet. Flera stycken kolleger från redaktionen kom till mitt kontor och undrade vad det var som lät, och blev riktigt imponerande av den här lilla grishögtalaren.

Upplösningen är kanske inte helt suverän, men Superpig har ändå ett välbalanserat ljud som är lätt att gilla. Den kan spela mer än högt nog för vad den är byggd för, och till skillnad från andra högtalare i den här prisklassen är inte sångröster instängda och burkiga. Jämfört med Revo Axis monohögtalare för 3 000 kronor har Superpig betydligt bättre rytmik, kraft och bas. Den är helt enkelt mer underhållande, trots att Revo Axis är bättre upplöst längst upp. Jag vet åtminstone vilken jag skulle ha valt. Ro hit med grisen!

Slutsats
Amethyst Superpig är en fräsch liten iPod-högtalare. En gris med solglasögon som ser fräck ut på skrivbordet eller köksbänken. Den är roligt styra, med IR-sensorer som känner av handens rörelser. Eller så kan man använda fjärrkontrollen som ingår. Det bästa av allt är att grisen verkligen låter bra. Här finns det både tillräckligt med bas (fast ingen djupbas, av naturliga skäl) och kraft, och ljudbilden är balanserad nog för att passa de flesta musikstilar. Lägg därtill det sympatiska priset, så är Superpig helt enkelt svinbra!

Annons: Artikeln fortsätter nedan
Här är Superpig, en dockningshögtalare för iPod och iPhone. Den ser ut som en gris, och högtalarfronterna är grisens solglasögon. Utseendet är fräscht och när vi lyfter på hela härligheten får vi en fin känsla av byggkvalitet, trots det låga priset. En kul funktion är att högtalaren kan skötas utan att man rör den. Håll bara handen ovanför plus eller minus på volymkontrollen så känner ett infrarött öga av vad som ska göras. Samma sak gäller när du ska hoppa mellan låtar. Den här rörelsekänsligheten kan stängas av från fjärrkontrollen, så att du inte riskerar att byta låt eller ändra volym när du står och grejar med iPoden som är dockad på ovansidan. Grisen har en bashögtalare med egen nivåkontroll på baksidan, så man kan ställa in basnivån efter personlig smak. Andra spelare än iPod kan kopplas in i aux-ingången med hjälp av en minijack-kabel. Ljudkvalitet iPod-högtalare för runt tusenlappen brukar inte låta särskilt bra. Men Superpig överraskar verkligen. Den har rytm, ganska så gott om kraft och basen är fyllig och rapp. Jag blev sittande och lyssnade mig igenom massor av hip-hop från 80- och 90-talet med fängslande basrytmer från skrivbordet. Flera stycken kolleger från redaktionen kom till mitt kontor och undrade vad det var som lät, och blev riktigt imponerande av den här lilla grishögtalaren. Upplösningen är kanske inte helt suverän, men Superpig har ändå ett välbalanserat ljud som är lätt att gilla. Den kan spela mer än högt nog för vad den är byggd för, och till skillnad från andra högtalare i den här prisklassen är inte sångröster instängda och burkiga. Jämfört med Revo Axis monohögtalare för 3 000 kronor har Superpig betydligt bättre rytmik, kraft och bas. Den är helt enkelt mer underhållande, trots att Revo Axis är bättre upplöst längst upp. Jag vet åtminstone vilken jag skulle ha valt. Ro hit med grisen! Slutsats Amethyst Superpig är en fräsch liten iPod-högtalare. En gris med solglasögon som ser fräck ut på skrivbordet eller köksbänken. Den är roligt styra, med IR-sensorer som känner av handens rörelser. Eller så kan man använda fjärrkontrollen som ingår. Det bästa av allt är att grisen verkligen låter bra. Här finns det både tillräckligt med bas (fast ingen djupbas, av naturliga skäl) och kraft, och ljudbilden är balanserad nog för att passa de flesta musikstilar. Lägg därtill det sympatiska priset, så är Superpig helt enkelt svinbra!
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Amethyst Superpig
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Analog iPod/iPhone-docka
  • Laddar iPod och iPhone
  • Kan styras utan beröring
  • Fjärrkontroll
  • Mått: 47 x 20 x 15 cm
Pris: 1200,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nokia 8.1
Räcker ett ”Nokia”? Tja …

Nokia 8.1 är en prisvärd mellanklassmobil. Men har den något speciellt att komma med? Förutom namnet?

Flaggskeppet Galaxy S10 är här Vi har känt på Samsungs nya monstermobil som har alla finesser man kan tänka sig.
test
Datacolor SpyderX Pro
Så får du korrekta färger

Fotografer måste kalibrera skärmen om färgerna ska bli rätt.

test
SteelSeries Stratus Duo
Gör datorn till en konsol

SteelSeries trådlösa spelkontroll är perfekt för springa-och-hoppa-spel på PC:n och mobilen.

test
Sonos Amp
Sonos dubblar

Äntligen en Sonos-förstärkare som är tillräckligt stark för att driva ordentliga högtalare med övertygelse. Naturligtvis med full multiroom-funktion.

Dyk med drönare Glöm flygande drönare, en undervattensdrönare är roligare!
Resekameror med superzoom Panasonic-kameror för fotografer på resande fot.
test
Nikon Z6
Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019 Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.
2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+ Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.
grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet
En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Recension
Pacific Rim 2 – Uprising
Skitfilm! Uppföljaren till ”jätterobotar slår ihjäl jättemonster” är en stor besvikelse.
Trådlös McIntosh-soundbar Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.
annonse
Sluten toppmodell och förstärkare från Focal Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.
Recension
The Predator (2018)
Skugga från det förflutna Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.
Recension
The Truth Matters
Mörkläggningen om kriget i Irak Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.
Recension
Peppermint
Fullständigt ointressant Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.
Recension
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnäve! Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.
Släpp lös musiken Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.
16x-zoom från Olympus Kompakt 12–200 mm-objektiv.
test
Nokia 5.1 Plus
Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius
Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.
Tre nya specialobjektiv från Leica Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.
Recension
Velvet Buzzsaw
Konstnärligt mord! En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.
grupptest
6 trådlösa hörlurar
Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.