annons
annons
annons

Test av SMS Audio Portable Wireless Speaker

Klen och krånglig

Djärv design och rapstjärnor på kartongen ger tyvärr inte bättre ljud än så här.

Ljud & Bild tycker

  • Alla finesser man kan behöva. Enkel inkoppling med NFC. Standardkontakt för laddning är praktiskt.

  • Överlastad med knappar och onödiga inställningar. Har alldeles för dålig bas för den förmodade målgruppen. Klarar inte hög volym.

annons

Förutom alla hörlurar har 50 Cents ljudfirma SMS Audio även trådlösa högtalare som det är hög tid att vi ställer på testbänken. Konstruktionen och utseendet sticker ut från resten, då den visserligen också är tubformad, men med högtalarelementen i de snedställda ändarna. Designen är lite märklig då den från sidan ser fräck ut med de stora loggorna, men är ganska trist rakt framifrån. Det enda som syns är den lilla mikrofonen för högtalartelefon-funktionen. En bra bärväska får man dock med på köpet.

I rak motsats till Philips minimalism är SMS-högtalaren översållad med knappar på ovansidan för att styra allt man kan tänka sig. Inklusive sådant som man normalt sett gör från mobilen, som att byta låt. Men för att sätta Bluetooth i parningsläge måste man konstigt nog använda strömknappen på baksidan. Fast med stöd för NFC så behöver man inte pilla med det. På baksidan finns även en Aux-ingång samt laddningskontrakten som trevligt nog är micro-USB.

Tanken med att spela åt sidorna är att få ett större och mer omgivande ljud så att man kan vandra runt i rummet. Problemet är att diskanten och närvarokänslan försvinner iväg och det finns inget ställe där den låter som allra bäst. Mer förvånande är hur lite bas högtalaren återger vilket annars är viktigt just för hiphop. Och när man pressar den blir det distorsion och skräller i diskanten. Alla EQ-lägen med oklara fördelar krånglar snarare till det än hjälper och det är sällan de låter bättre än normalläget.

Slutsats
En intressant design och specifikationer som lovar de senaste standarderna verkar lovande. En högtalare från rapstjärnan 50 Cent måste väl ändå vara grymt bra på att spela hiphop? Tydligen inte, för SMS högtalare har en förvånansvärt klen basåtergivning. Och försöker man skruva upp volymen för att få fart på festen så skorrar ljudet påtagligt. Alla försök med de otaliga ljudinställningarna gör det sällan bättre. Till råga på allt har den på tok för många och små knappar som är svåra att hitta.

Fakta

  • Anslutningar: 3,5 mm in, BT, aptX, NFC
  • Batteri: Ca 12 timmar
  • Finesser: Högtalartelefon
  • Storlek: 190 x 64 mm
  • Vikt: 410 gram
Tillverkare:
SMS Audio
Pris:
1.700,-
Importör:
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .