annons
annons
annons

Test av Monster Superstar Backfloat

Musik för poolen

Den stora överraskningen är inte de oväntade volymresurserna utan att den flyter i vatten.

Ljud & Bild tycker

  • Väldigt bra storlek och vikt för att enkelt kunna tas med. Förutom att kunna spolas med vatten flyter den faktiskt. Spelar högre än man kunde tro.

  • Saknar både NFC för enkel hopkoppling och aptX för bättre ljudkvalitet. Klarar inte riktigt av sin egen toppvolym utan att ge distorsion.

annons

Superstar är visserligen lika lång som många av de andra högtalarna i testet, men tack vare att den är platt snarare än rund så är den ändå den minsta. Ett mycket smidigt format för att stoppa ner i väskan eller shortsfickan. Den är ändå stadigt byggd och klädd i gummi vilket förklaras av att den tål att spolas med vatten. Inte nog med det, den flyter faktiskt i vattnet! Och om det ringer medan man håller på att byta om till badkläder så kan man använda den som högtalartelefon.

Ovansidan har fyra knappar som man lätt hittar med fingret: strömbrytaren, volymknappar samt en Bluetooth-knapp för att para den med mobilen. Önskvärt hade varit NFC för att göra det ännu enklare.
Väl avtorkad kan man öppna en lucka och hitta en Aux-ingång samt en standard micro-USB-kontakt för laddning. Det är så klart ett stort plus att man inte behöver komma ihåg att ta med sig en speciell laddare. Var man än är kan man låna en vanlig mobilladdare och fylla på batteriet.

Högtalare i den här storleken brukar vi inte ha speciellt stora förhoppningar om. De har oftast ett klent ljud och saknar helt basregister. Men Monster har på något sätt lyckats skrämma upp Superstar till imponerande volym. Och även om det inte på något sätt finns djupbas så har den ändå en påtaglig baston. Invändningen är att om man vrider upp volymen och spelar något med kraftig bas så får man distorsion. Och om man ska vara petig så skräller diskanten vid skarpa toner som cymbaler.

Slutsats
En sådan här liten och lätt högtalare är väldigt praktisk att ha med sig till stranden eller poolen. Och då är det förstås en enorm fördel att den tål att spolas av med vatten. Ännu roligare är det att man faktiskt kan låta den ligga och guppa i poolen då den flyter. Med tanke på formatet så spelar Superstar Backfloat oväntat högt och har mer bas än man kunde tro. Tyvärr har Monster pressat det lite väl långt, så bastunga låtar på hög volym låter helt enkelt inte bra. Men tar man det lugnt så är det här en riktigt trevlig högtalare.

Monster Superstar Backfloat-Green_front

Fakta

  • Batteri: Ca 7 timmar
  • Finesser: Spolsäker IPX6, högtalartelefon
  • Storlek: 184 x 83 x 40 mm
  • Vikt: 227 gram
Tillverkare:
Monster Clarity
Pris:
1.500,-
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .