annons
annons
annons

Test av LG Music Flow H4

Flexibel mångsysslare

H4 kan tas med på resan men det märks att den är gjord för att användas i hemnätverket.

Ljud & Bild tycker

  • Kan kopplas till LG:s multiroom-system när man är hemma och kör då Wifi. Många fiffiga funktioner i hemmanätverket.

  • Funktionerna är inte speciellt anpassade för att ha den med sig utanför hemmet. Saknar kraft för att spela engagerande på egen hand.

annons

H4 är egentligen minstingen i LG:s multiroom-system Music Flow (vi testade H3 och H7 i aprilnumret). Men eftersom den har batteridrift, Bluetooth och liknande storlek som de andra så passar den ändå in i testet. Den är mycket robust byggd med hög kvalitet på det silverfärgade plastskalet samt metallgaller för fram- och baksidans element. Tack vare vikten står den mycket stadigt, men det är en viss nackdel när man reser med den. Vilket den troligen inte var tänkt för från början.

De flesta knapparna har att göra med multiroom, så dem hoppar vi över. För Bluetooth sköts allting från den pedagogiska ringformade kontrollen på ovansidan. På sidan finns en ingång för externa ljudkällor samt under den nätanslutningen. Tyvärr är det inte någon standardkontakt, men det kan den här modellen ursäktas. Den har inte heller NFC för enklare hopkoppling, vilket var synd för det tog ett par försök innan vi lyckades para den med mobilen manuellt.

Det märks att den här modellen är avsedd att användas med andra högtalare. Antingen att koppla två stycken som ett stereopar, eller som bakhögtalare i hemmabion. På egen hand låter den lite tunt och instängt och skulle behöva hjälp för att få en större ljudbild. Pressar man den så låter den ansträngd och den har inga basresurser att tala om. Drar man upp volymen rejält så blir det snarare ett brummande än basdunk. Därför skulle vi inte rekommendera den för annat än avslappnat lyssnande.

Slutsats
På papperet ser Music Flow H4 ut att kunna tas med på resan då den är liten, har Bluetooth och batteridrift. Men nästan alla smarta funktioner är till för att använda den hemma, kopplad till det trådlösa nätverket som en del i LG:s multiroom-system. På egen hand saknar den alla finesserna som gör konkurrenterna praktiska. Men framför allt så klarar den sig inte riktigt på egen hand ljudmässigt. Den har för klena basresurser och låter instängt när den inte har hjälp av andra högtalare

Fakta

  • Anslutningar: 3,5 mm in, BT, Wifi
  • Batteri: Ca 6 timmar
  • Finesser: Multiroom, stereo, Google Cast
  • Storlek: 194 x 64 x 70 mm
  • Vikt: 800 gram
Tillverkare:
LG
Pris:
2.500,-
Importör:
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .