annons
annons
annons

Test av Bose Soundlink Colour

Enkel och lekfull

En färgglad och enkel högtalare som låter okej men vi saknar konkurrenternas finesser.

Ljud & Bild tycker

  • Ovanligt färgglatt och somrigt utseende för att vara Bose. Riktigt bra ljudkvalitet. Enkel att använda.

  • Kan inte ladda mobiltelefonen. Kan inte användas som högtalartelefon. Inget stöd för vare sig NFC för enklare inkoppling eller aptX för bättre ljud.

annons

Till skillnad från Boses vanligen diskreta och affärsmässiga design så är Soundlink Colour en kul och färgglad högtalare. Förutom svart och vitt kan den fås i rött, blått och turkos. Trots att den ser ut och känns som en tålig högtalare är den tyvärr inte vattenskyddad. Det upprätta formatet gör kanske att den tippar över lättare än de andra högtalarna, men den är så pass robust byggd att det inte borde vara något problem. Som tillbehör finns en förvaringsväska.

Alla knappar för att styra den sitter på ovansidan och är märkligt nog betydligt mer skyddade än resten av apparaten. En Bluetooth-knapp används för att para ihop med mobilen, men det hade varit enklare med NFC. Man kan också välja ljudkälla då den har en standard 3,5 mm-ingång på baksidan, där även micro-USB-laddningsporten sitter. Praktiskt på resan då sådana laddare är vanliga. Batteritiden är dock fullt tillräcklig. Handhavandet görs lättare av en röst som berättar vad som händer.

Med sina tätt sittande och framåtriktade element är det inte konstigt att ljudet är väldigt riktat och att man inte får någon stereokänsla alls. Soundlink Colour kan spela relativt högt och imponerande nog utan distorsion. Däremot saknar man tryck i basen även om den blir lite bättre om man ställer den nära en vägg. Inte i närheten av Soundlink Mini. Ljudet är förvånansvärt naturligt för att vara Bose och vi kunde uppskatta både akustiska stycken och hårdför elektronisk musik. Men det engagerar inte riktigt.

Slutsats
Med Soundlink Colour har Bose vågat vara lite lekfullare än vanligt i form och färg. Den låter också mer naturligt än vi är vana vid och kan spela högt utan att skrälla. Men tyvärr har den inte alls lika bra basåtergivning som Soundlink Mini och låter helt enkelt lite oengagerad. Dessutom är det tråkigt att den trots utseendet inte är stänksäker och att den saknar alla de finesser som konkurrenterna kan bjuda på. Det är en enkel och okomplicerad högtalare som inte riktigt lever upp till Boses rykte.

Bose SoundLink Color colors

Fakta

  • Anslutningar: 3,5 mm in, BT
  • Batteri: Ca 8 timmar
  • Finesser: Röstmeddelanden
  • Storlek: 134 x 128 x 53 mm
  • Vikt: 570 gram
Tillverkare:
Boston Acoustics
Pris:
1.400,-
Importör:
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .