annonse
annonse

5 trådlösa högtalare för hemmet

Praktiskt ljud till allrummet och sovrummet

Fem trådlösa högtalare som fyller hela vardagsrummet med musik.

De flesta trådlösa högtalare vi stiftar bekantskap med är små och gjorda för att kunna tas med överallt. Och även om de ofta låter riktigt bra så medför den ringa storleken och prislappen ett par uppenbara kompromisser.

I det här testet har vi flyttat oss ett par pinnhål uppåt, både när det gäller storlek och pris. De fem trådlösa högtalarna som deltar är avsedda att användas innanför hemmets fyra väggar.

Högtalarna är stora och kraftiga nog för att kunna konkurrera med en ”riktig stereo”. Samtliga spelar i stereo (mer eller mindre) och flera av dem kan skryta med en avsevärd förstärkareffekt och inbyggd subbas. Sådant kostar, och det är fullt möjligt att sätta ihop en (liten) stereoanläggning för samma pengar.

Skälet till att man ska byta ut den gamla anläggningen mot en trådlös högtalare är bekvämlighet. När man kopplar loss sig slipper man kablar. Musiken skickas över det trådlösa nätverket och allting styrs enklast från mobilen. Det gör det smidigt att skaffa musik av god kvalitet i sovrummet, köket eller barnrummet.

Sist men inte minst är högtalarna utformade för att passa in i inredningen. Inte nödvändigtvis på ett helt obemärkt sätt – en enorm röd skumgummiboll som Aerosphere kan knappast kallas för diskret – men de utstrålar inte ”teknik” lika mycket som en traditionell anläggning.

Så testade vi
De fem högtalarna införlivades i husets trådlösa nätverk, där de fjärrstyrdes med både iOS- och Android-appar. Musiken levererades i form av strömmade filer från Spotify och en NAS (nätverksdisk) laddad med förlustfritt komprimerade filer.

Som trådlösa bordshögtalare ställs det andra krav än bara ljudmässiga. Högtalarna ska framför allt kunna passa in obemärkt i heminredningen – eller ha en design som gör dem intressanta på egen hand.

Slutligen räknas antalet extrafunktioner. Vissa högtalare kan ”bara” spela musik från nätverket, andra har Bluetooth, strömningstjänster och webbradio.

Libratone Loop BT

5 trådlösa högtalare för hemmet
På bara ett par år har danska Libratone lyckats gå från nystartat företag till ett exklusivt varumärke för designljudprodukter till hemmiljöer. Loop är formad som en tallrik med en diameter på 33 centimeter och ett förhållandevis beskedligt djup på 8 ...
Les hele testen her

JBL Authentics L8

5 trådlösa högtalare för hemmet
Högtalartillverkaren JBL har en stolt historia och Authentics L8 signalerar med både namn och utseende att den ska betraktas som en uppföljare till dåtida bedrifter. Den rutiga skumgummifronten, som fortsätter runt på kanterna och täcker sidorna, är en trogen kopia ...
Les hele testen her

Geneva Aerosphere Large

5 trådlösa högtalare för hemmet
Vi har testat en hel del ljudprodukter från schweiziska Geneva och har så gott som alltid blivit imponerade av både designen och ljudkvaliteten. Geneva är kort och gott duktiga på att få finish och innehåll att komplettera varandra, även om ...
Les hele testen her

Bose SoundTouch 30 Serie II

5 trådlösa högtalare för hemmet
Bose är tillsammans med B&O några av de tillverkare som har längst erfarenhet av att leverera ljudanläggningar till livsstilssegmentet. SoundTouch-serien är dessutom Boses biljett till multiroom-världen. I det här testet tittar vi dock enbart på SoundTouch 30 när den används ...
Les hele testen her

Denon HEOS 7

5 trådlösa högtalare för hemmet
Japanska Denon har varit kända bland hifi-älskare i en mansålder och har en rad välkända highend-produkter på sitt samvete. Precis som många andra har Denon upptäckt att allt fler byter ut sina traditionella anläggningar mot trådlösa högtalare och bekväma multiroom-system ...
Les hele testen her

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-