annons
annons

5 trådlösa högtalare för hemmet

Praktiskt ljud till allrummet och sovrummet

Fem trådlösa högtalare som fyller hela vardagsrummet med musik.

De flesta trådlösa högtalare vi stiftar bekantskap med är små och gjorda för att kunna tas med överallt. Och även om de ofta låter riktigt bra så medför den ringa storleken och prislappen ett par uppenbara kompromisser.

I det här testet har vi flyttat oss ett par pinnhål uppåt, både när det gäller storlek och pris. De fem trådlösa högtalarna som deltar är avsedda att användas innanför hemmets fyra väggar.

Högtalarna är stora och kraftiga nog för att kunna konkurrera med en ”riktig stereo”. Samtliga spelar i stereo (mer eller mindre) och flera av dem kan skryta med en avsevärd förstärkareffekt och inbyggd subbas. Sådant kostar, och det är fullt möjligt att sätta ihop en (liten) stereoanläggning för samma pengar.

Skälet till att man ska byta ut den gamla anläggningen mot en trådlös högtalare är bekvämlighet. När man kopplar loss sig slipper man kablar. Musiken skickas över det trådlösa nätverket och allting styrs enklast från mobilen. Det gör det smidigt att skaffa musik av god kvalitet i sovrummet, köket eller barnrummet.

Sist men inte minst är högtalarna utformade för att passa in i inredningen. Inte nödvändigtvis på ett helt obemärkt sätt – en enorm röd skumgummiboll som Aerosphere kan knappast kallas för diskret – men de utstrålar inte ”teknik” lika mycket som en traditionell anläggning.

Så testade vi
De fem högtalarna införlivades i husets trådlösa nätverk, där de fjärrstyrdes med både iOS- och Android-appar. Musiken levererades i form av strömmade filer från Spotify och en NAS (nätverksdisk) laddad med förlustfritt komprimerade filer.

Som trådlösa bordshögtalare ställs det andra krav än bara ljudmässiga. Högtalarna ska framför allt kunna passa in obemärkt i heminredningen – eller ha en design som gör dem intressanta på egen hand.

Slutligen räknas antalet extrafunktioner. Vissa högtalare kan ”bara” spela musik från nätverket, andra har Bluetooth, strömningstjänster och webbradio.

Bästa pris på 5 trådlösa högtalare för hemmet
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-