annonse
annonse
annonse

Tivoli Audio Music System Three

Kompakt och komplett stereo

En av de bästa små, bärbara och trådlösa anläggningar vi har provat.

Plus
Väldigt behändigt format och bra batteritid, samt en klar och fyllig klang, gör den här Bluetooth-anläggningen till ett lockande alternativ.
Minus
Det finns gränser för hur högt du kan spela.

De flesta bärbara radioapparater har bara monoljud. Bra monoljud i vissa fall, men det är inte samma sak som riktigt bra stereoljud med en högtalare för varje kanal. Dessvärre är de flesta stereomodeller – med två högtalare – stationära. Då är det svårt att ta med sig radion till sommarstugan, ut med båten eller ut på balkongen.

Lösningen för många är antingen en Pinell GO eller en Tivoli Audio PAL. Båda har radio och är enkla att ta med sig. Men det är glädjande att äntligen kunna berätta om en bärbar, batteridriven stereoradio. Som dessutom har Bluetooth för strömning av musik från mobiltelefonen.

Välutrustad
Tivoli Audio Music System Three (puh!) är något förenklat en liten trådlös anläggning med FM/AM-radio som orkar spela i dryga 20 timmar på en laddning – och som är tillräckligt liten och lätt för att den inte ska kännas klumpig att ta med sig.

Stereon, som den på sätt och vis kan kallas, är välutrustad med både FM- och AM-radio, Bluetooth-strömning, utbytbart laddbart batteri, klocka med alarm samt fjärrkontroll. Den går också att styra med en app, och då får man tillgång till tonkontroller, equalizer och programmering och val av radiostationer.

Med en bredd på 29 cm och en vikt på 1,8 kilo är Music System Three definitivt kompakt för att vara en stereo. På baksidan finns en stor springa med plats för en hand – och fjärrkontrollen – som gör allt behändigt att flytta runt på. Kabinettet av rejäl plast finns i svart och vitt, och är förseglat i alla öppningar så att det inte är någon kris om det börjar regna.

Som det mesta annat från Tivoli är skötseln otroligt enkel. Om man inte använder fjärrkontrollen nås alla viktiga funktioner från fronten, medan strömbrytare och volym styrs från toppen. Appen ger fler möjligheter och eftersom Music System Three stöder tvåvägskommunikation kan man se samma sak på mobilskärmen som anläggningen visar i teckenfönstret. Som för övrigt släcks om du ställer in en tid för alarmet.

Annons: Artikeln fortsätter nedan

Stereoljud
Ljudkvaliteten är mycket högre än i en PAL-radio. Tivoli hävdar också att de har fintrimmat ljudet för att det ska låta optimalt med två högtalare. De två 7,6 cm stora elementen är i grund och botten likadana som i PAL, fast här har de belagts med en vattenavstötande yta.

Lek gärna med tonkontrollerna – och loudness-funktionen – för när man packar upp anläggningen och sätter på den så är klangbalansen lite mörk och bastung. Ska den stå på en hylla intill väggen bör loudness stängas av och basen sänkas till noll. Ge gärna diskantnivån ett par extra snäpp, vilket jag gjorde. Då faller ljudbilden på plats bättre. Men välj stereoljud, för wide-inställningen ger ett tunnare mellanregister och ett diffust stereoperspektiv.

Med stereoljud blir det däremot riktigt bra. Mozarts Requiem fungerade förvånansvärt bra, med ett aningen nasalt men i övrigt klart och fylligt mellanregister. Som gav ett bra och distinkt återgett libretto. En konsertflygel blir för stor för de små elementen, och begränsningarna i både volym och djupbas blir uppenbara, men Music System Three klarar sig bättre än exempelvis Geneva World Radio.

Tivoli-anläggningen spelar tillräckligt högt för att vara en andra-stereo, men ersätter inte en stor musikanläggning, till exempel Tivoli Music System Two eller ett par bra högtalare och en bra stereoförstärkare.

Kommande klassiker
Tivoli Audio Music System Threes samlade kvaliteter, för att inte tala om den klara och fylliga ljudkvaliteten, gör detta till en av de bästa bärbara anläggningarna vi har testat. Med både radio och Bluetooth har man allt på ett ställe och den generösa batteritiden och det behändiga formatet gör Tivoli-stereon till ett givet alternativ för alla som vill ha ett bärbart kvalitetsljud.

 

Bästa pris på Tivoli Audio Music System Three
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • FM/AM-radio
  • Bluetooth-strömning
  • Analog linjeingång
  • Fjärrkontroll
  • 20 timmars batteritid
  • Pris: 4 000 kr
  • tivoliaudio.se
Pris: 4000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nokia 8.1
Räcker ett ”Nokia”? Tja …

Nokia 8.1 är en prisvärd mellanklassmobil. Men har den något speciellt att komma med? Förutom namnet?

Flaggskeppet Galaxy S10 är här Vi har känt på Samsungs nya monstermobil som har alla finesser man kan tänka sig.
test
Datacolor SpyderX Pro
Så får du korrekta färger

Fotografer måste kalibrera skärmen om färgerna ska bli rätt.

test
SteelSeries Stratus Duo
Gör datorn till en konsol

SteelSeries trådlösa spelkontroll är perfekt för springa-och-hoppa-spel på PC:n och mobilen.

test
Sonos Amp
Sonos dubblar

Äntligen en Sonos-förstärkare som är tillräckligt stark för att driva ordentliga högtalare med övertygelse. Naturligtvis med full multiroom-funktion.

Dyk med drönare Glöm flygande drönare, en undervattensdrönare är roligare!
Resekameror med superzoom Panasonic-kameror för fotografer på resande fot.
test
Nikon Z6
Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019 Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.
2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+ Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.
grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet
En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Recension
Pacific Rim 2 – Uprising
Skitfilm! Uppföljaren till ”jätterobotar slår ihjäl jättemonster” är en stor besvikelse.
Trådlös McIntosh-soundbar Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.
annonse
Sluten toppmodell och förstärkare från Focal Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.
Recension
The Predator (2018)
Skugga från det förflutna Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.
Recension
The Truth Matters
Mörkläggningen om kriget i Irak Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.
Recension
Peppermint
Fullständigt ointressant Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.
Recension
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnäve! Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.
Släpp lös musiken Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.
16x-zoom från Olympus Kompakt 12–200 mm-objektiv.
test
Nokia 5.1 Plus
Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius
Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.
Tre nya specialobjektiv från Leica Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.
Recension
Velvet Buzzsaw
Konstnärligt mord! En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.
grupptest
6 trådlösa hörlurar
Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.