annons
annons

Revo Heritage

Revo Heritage

Stilig, lättanvänd och välutrustad. Rent och fint ljud.
Tunn bas.

Med DAB, FM och internetradio samt både iPod-docka och USB-port är Heritage öppen för de flesta källor till musik. Ren utseendemässigt vilar det ett tydligt ”retro-stuk” över den. De små, runda tryckknapparna, volymratten på sidan och den perforerade högtalargrillen ger en illusion av klassiska radioapparater från 60- och 70-talen. Vid första anblicken är det bara den stora svartvita displayen som avslöjar att det handlar om en radio av det modernare slaget.

Enkel men välutrustad
Jämfört med många ”dussinapparater” bär Heritage tydliga spår av smarta och tydliga lösningar. För det första är den utrustad med svenska menyer och har en användarvänlig installationsguide som gör det enkelt att ställa in radion första gången. Oavsett om du vill lyssna på DAB, FM eller internetbaserad radio är det enkelt att hitta rätt kanal. Du får också en behändig fjärrkontroll som styr alla funktioner, men det krävs att du står tillräckligt nära radion för att kunna tyda displayen.
Utöver full radiotäckning har Heritage nätverksanslutning, så att den kan spela alla musikfiler du har lagrade på datorn. Pricken över i för många är nog ändå iPod-dockan på toppen. Den är kompatibel med iPhone och fungerar också som en laddningskrubba.
Förutom direkt avspelning från iPod kan Revo-radion användas tillsammans med online-musiktjänster. Om du till exempel prenumererar på Spotify till Mac eller PC är det enkelt att ladda ned en applikation till telefonen som gör att du i princip kan spela all världens musik genom radions högtalare.

Ljudkvalitet
Med så god tillgång på musik är det naturligtvis avgörande att kunna återge den på ett bra sätt. Och Revo-radion klarar sig bra på detta område också, tack vare ett starkt och klart ljud i förhållande till storleken, även om vi inte direkt blåses omkull av ljudtrycket från den kompakta radion.
Heritage är bara utrustad med ett enda fullregisterelement, så den stora stereoeffekten uteblir. Jämfört med hårda rivaler från exempelvis Geneva Lab, Logitech och inte minst den starka S5 från Sonos, är ljudet förhållandevis tunt, utan något större basfundament. Däremot – och det är kanske viktigare – har ljudet en fin klarhet längre upp i mellanregistret och diskanten, som gör att röster framträder klart och tydligt. Revo-radion kan spela högt och rent och även om vi hade kunnat tänka oss lite extra fyllighet i det nedre mellanregistret är den helt klart en av de mer välljudande internetradioapparaterna på marknaden.

Med DAB, FM och internetradio samt både iPod-docka och USB-port är Heritage öppen för de flesta källor till musik. Ren utseendemässigt vilar det ett tydligt ”retro-stuk” över den. De små, runda tryckknapparna, volymratten på sidan och den perforerade högtalargrillen ger en illusion av klassiska radioapparater från 60- och 70-talen. Vid första anblicken är det bara den stora svartvita displayen som avslöjar att det handlar om en radio av det modernare slaget. Enkel men välutrustad Jämfört med många ”dussinapparater” bär Heritage tydliga spår av smarta och tydliga lösningar. För det första är den utrustad med svenska menyer och har en användarvänlig installationsguide som gör det enkelt att ställa in radion första gången. Oavsett om du vill lyssna på DAB, FM eller internetbaserad radio är det enkelt att hitta rätt kanal. Du får också en behändig fjärrkontroll som styr alla funktioner, men det krävs att du står tillräckligt nära radion för att kunna tyda displayen. Utöver full radiotäckning har Heritage nätverksanslutning, så att den kan spela alla musikfiler du har lagrade på datorn. Pricken över i för många är nog ändå iPod-dockan på toppen. Den är kompatibel med iPhone och fungerar också som en laddningskrubba. Förutom direkt avspelning från iPod kan Revo-radion användas tillsammans med online-musiktjänster. Om du till exempel prenumererar på Spotify till Mac eller PC är det enkelt att ladda ned en applikation till telefonen som gör att du i princip kan spela all världens musik genom radions högtalare. Ljudkvalitet Med så god tillgång på musik är det naturligtvis avgörande att kunna återge den på ett bra sätt. Och Revo-radion klarar sig bra på detta område också, tack vare ett starkt och klart ljud i förhållande till storleken, även om vi inte direkt blåses omkull av ljudtrycket från den kompakta radion. Heritage är bara utrustad med ett enda fullregisterelement, så den stora stereoeffekten uteblir. Jämfört med hårda rivaler från exempelvis Geneva Lab, Logitech och inte minst den starka S5 från Sonos, är ljudet förhållandevis tunt, utan något större basfundament. Däremot – och det är kanske viktigare – har ljudet en fin klarhet längre upp i mellanregistret och diskanten, som gör att röster framträder klart och tydligt. Revo-radion kan spela högt och rent och även om vi hade kunnat tänka oss lite extra fyllighet i det nedre mellanregistret är den helt klart en av de mer välljudande internetradioapparaterna på marknaden.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Revo Heritage
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Revo Heritage
Internetradio/DAB/FM
Wi-Fi och nätverk
iPod-docka, USB-port
Hörlursuttag
Digital/analog utgång
Pris: 3 400 kr

Pris: 3400:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-