annons
annons

Philips Streamium NP2900

Välljudande limpa

En snygg apparat i ett tilltalande format som dessutom låter bra är ingen dålig deal. Det är däremot priset.

Stor skärm Bra ljud Digital ljudutgång
Ingen FM-radio Priset

Philips spelare har ett lite udda limpliknande format då den är både lägre och bredare än de andra apparaterna i testet. Den känns solid och ser tilltalande ut med en typisk Philips-design. På baksidan finns en kontakt för nätverkskabel, hörlursutgång och RCA-kontakter för externa källor. Trevlig nog hittar vi även en digital ljudutgång så att man kan koppla den till förstärkaren. Förutom internetradio kan man spela upp musik från UPnP-enheter som musikservrar och Windows Media Player. Tack och lov har Philips skippat sin egen musikprogramvara och kör nu med standarder.
Användning
På apparaten sitter det bara volymknappar och en strömbrytare så man är hänvisad till fjärrkontrollen. Förhoppningsvis hittar man den när man vill lyssna. Knapparna på denna är ganska bra och sitter logiskt grupperade. Det finns bara för många av dem. Den stora skärmen gör det lätt att navigera i de tydliga och logiska menyerna. Att hitta radiostationer och koppla upp sig på nätverket för att spela musik gick helt smärtfritt.
Ljudkvaliteten
Som vanligt har vi lite svårt för alla ljudbehandlingstekniker som Philips envisas med. Vad är poängen när de flesta får det att låta sämre än när de är avslagna? Har man väl gjort det så låter ju Streamium faktiskt väldigt bra. Möjligen beror det på att de gömda diskanterna faktiskt ger den fyra högtalarelement. Ljudet är kanske inte neutralt, men det är fylligt och hanterar både bas och diskant på ett riktigt bra sätt. Vi lät faktiskt radion stå på efter avslutat test vilket säger något om ljudkvaliteten.

Philips spelare har ett lite udda limpliknande format då den är både lägre och bredare än de andra apparaterna i testet. Den känns solid och ser tilltalande ut med en typisk Philips-design. På baksidan finns en kontakt för nätverkskabel, hörlursutgång och RCA-kontakter för externa källor. Trevlig nog hittar vi även en digital ljudutgång så att man kan koppla den till förstärkaren. Förutom internetradio kan man spela upp musik från UPnP-enheter som musikservrar och Windows Media Player. Tack och lov har Philips skippat sin egen musikprogramvara och kör nu med standarder. Användning På apparaten sitter det bara volymknappar och en strömbrytare så man är hänvisad till fjärrkontrollen. Förhoppningsvis hittar man den när man vill lyssna. Knapparna på denna är ganska bra och sitter logiskt grupperade. Det finns bara för många av dem. Den stora skärmen gör det lätt att navigera i de tydliga och logiska menyerna. Att hitta radiostationer och koppla upp sig på nätverket för att spela musik gick helt smärtfritt. Ljudkvaliteten Som vanligt har vi lite svårt för alla ljudbehandlingstekniker som Philips envisas med. Vad är poängen när de flesta får det att låta sämre än när de är avslagna? Har man väl gjort det så låter ju Streamium faktiskt väldigt bra. Möjligen beror det på att de gömda diskanterna faktiskt ger den fyra högtalarelement. Ljudet är kanske inte neutralt, men det är fylligt och hanterar både bas och diskant på ett riktigt bra sätt. Vi lät faktiskt radion stå på efter avslutat test vilket säger något om ljudkvaliteten.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips Streamium NP2900
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-