annons
annons

Logitech Squeezebox Radio

Futuristisk klockradio

Med utmärkt ljud, enkel användning och stöd för sociala nätverk och fototjänster är detta klockradion som imponerar.

Bra ljud Läckra extrafunktioner Brett formatstöd
Bra ljud Läckra extrafunktioner Brett formatstöd

För ett år sedan gav vi högt betyg till Squeezebox Boom, som var den första nätverksspelaren från Logitech med inbyggda högtalare. Radio är enkelt uttryckt samma sak fast i kompaktare monoformat och med färgskärm. Skärmen används inte bara för menyer utan kan läckert nog visa statusuppdateringar från Facebook eller nya bilder från Flickr. Det är en välbyggd apparat som man gärna har stående framme i köket, eller sovrummet eftersom den även har väckarklocka. Däremot saknar den FM-radio så om nätverket går ner kan man glömma morgonnyheterna.
Användning
Med sin stora skärm, tydliga knappar och användarvänliga programvara är det liksom med andra Squeezebox-produkter mycket enkelt att använda apparaten. Radioutbudet är kanske inte lika stort som hos de andra apparaterna men vi hade inga problem att hitta våra favoriter. Då är det mer begränsande att man måste ha Squeezecenter-programmet installerat på datorn för att spela musik från nätverket. Inga delade mappar eller medieservrar av standardslag alltså.
Ljudkvaliteten
Liksom sin storebror bjuder Squeezebox Radio på ett förvånansvärt bra ljud. Mellanregistret är klart, diskanten över förväntan och basen så markerad den kan vara i en apparat av denna storlek. Internetradio är såklart begränsad av den ofta mediokra sändningskvaliteten men strömmar man musik från Squeezecenter låter det utmärkt. Speciellt som man kan spela alla möjliga musikformat inklusive okomprimerade filer. De flesta andra apparater klarar bara vanlig MP3.

Bästa pris på Logitech Squeezebox Radio
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-