annons
annons

Jensen Media:Link 1154

En bärbar överraskning

Med oväntat bra kvalitet, DAB+ och batteridrift är det lätt att förlåta att ljudet inte når samma höjder.

Batteridrift DAB+ Många ljudkällor
Medelmåttigt ljud Liten skärm Dålig fjärr

Media:Link, eller iRadio Extreme som den också kallas, är en förvånansvärt välbyggd apparat. Normalt sett förknippar vi nämligen Jensen med bra prisvärde snarare än toppkvalitet. iRadio känns robust och vi gillar den gummiartade finishen som gör det svårare att tappa den. Den är nämligen bärbar med upp till 4,5 timmes batteridrift. Det är även den enda apparaten med DAB+-mottagning. Dessutom har den FM-radio, internetradio och nätverksuppspelning. På baksidan finns hörlursuttag och linjeingång för externa källor.
Användning
Knapparna på framsidan är elegant infällda men ger ändå bra respons när man trycker in dem. Samma sak gäller navigeringsratten. Märkningen är bra och man behöver aldrig fundera över var man ska trycka. Fjärrkontrollen är däremot väl liten och känslan i knapparna inte den bästa. Det enda problemet är egentligen att teckenfönstret bara har två rader så det är svårt att få någon överblick när man försöker hitta rätt station eller låt. Vi hade inga problem vare sig med internetradio eller att spela upp musik från nätverket.
Ljudkvaliteten
Om det övriga är bättre än väntat så är dock ljudkvaliteten inte den bästa. iRadio låter som man väntar sig att en billig liten musikspelare ska göra. Det är ett burkigt ljud utan finess, med avsaknad av bas och frasande diskant. Man kan alltså direkt utesluta allt finlir som jazz och klassisk musik, och att strömma högkvalitetsljud via nätverket är bortkastat. Struntar man i sådant och bara vill lyssna på internationell internetradio, där ljudkvaliteten ändå är sisådär, så gör den dock sitt jobb.

Media:Link, eller iRadio Extreme som den också kallas, är en förvånansvärt välbyggd apparat. Normalt sett förknippar vi nämligen Jensen med bra prisvärde snarare än toppkvalitet. iRadio känns robust och vi gillar den gummiartade finishen som gör det svårare att tappa den. Den är nämligen bärbar med upp till 4,5 timmes batteridrift. Det är även den enda apparaten med DAB+-mottagning. Dessutom har den FM-radio, internetradio och nätverksuppspelning. På baksidan finns hörlursuttag och linjeingång för externa källor. Användning Knapparna på framsidan är elegant infällda men ger ändå bra respons när man trycker in dem. Samma sak gäller navigeringsratten. Märkningen är bra och man behöver aldrig fundera över var man ska trycka. Fjärrkontrollen är däremot väl liten och känslan i knapparna inte den bästa. Det enda problemet är egentligen att teckenfönstret bara har två rader så det är svårt att få någon överblick när man försöker hitta rätt station eller låt. Vi hade inga problem vare sig med internetradio eller att spela upp musik från nätverket. Ljudkvaliteten Om det övriga är bättre än väntat så är dock ljudkvaliteten inte den bästa. iRadio låter som man väntar sig att en billig liten musikspelare ska göra. Det är ett burkigt ljud utan finess, med avsaknad av bas och frasande diskant. Man kan alltså direkt utesluta allt finlir som jazz och klassisk musik, och att strömma högkvalitetsljud via nätverket är bortkastat. Struntar man i sådant och bara vill lyssna på internationell internetradio, där ljudkvaliteten ändå är sisådär, så gör den dock sitt jobb.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Jensen Media:Link 1154
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-