annonse
annonse

Rega P2

Klassikern

P2 är Regas mest sålda skivspelare. En riktig kvalitetsarm och en stabil konstruktion gör den ytterst flexibel.

Ljud & Bild tycker

Mycket bra ljud. Enkel att uppgradera.
Vi saknar jordning.

Om man ställer P2 bredvid P1 så verkar det inte vara mycket som skiljer dem åt. Bottenplattan är densamma, fötterna den vilar på likaså, och mekaniken är identisk.
Tallriken är annorlunda, kanten är lite slipad. Men den största skillnaden utgörs av tonarmen. Här sitter nämligen Regas berömda RB250, som vi också har sett på betydligt dyrare skivspelare (JA Michell TecnoDec, Bluenote Piccolo med flera), vilket bland annat beror på den fina styvheten och den låga vikten.
Vi testade P2 med Regas egen pickup Bias 2, som kostar 850 kronor.
Precis som P1 saknar P2 jordning, men det spelar ingen roll. Här hörs inget irriterande brum.
Ljudkvalitet
P2 avslöjar att det bor mer kvalitet i vinylformatet än vi hört hittills i detta test. Basgitarrens strängar har en djupare ton och ljudbilden är mer städad än vad någon av de billigare spelarna lyckas få till – inklusive Pro-ject debut III.
Röster är dessutom mindre förvrängda, de framträder klart och tydligt och gitarren markeras bättre bland trummor och bas. P2 är bättre än de övriga.
RB250-tonarmen är dessutom så stabil att den kan motivera betydligt dyrare pickuper. Är du ute efter en billig grammofon som kan uppgraderas i framtiden är det den här du ska köpa. En P2 med Ortofon Kontrapunkt MC-pickup? Oh, yes!
 

Manuell Remdrift 33 och 45 varv USB-port Pris: 3 500 kr
Pris: 3500,-

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-