annons
annons

Komplett hemmabio

Fullt ös!

Money no object? Här är anläggningen för dig som både har en stor lägenhet och en stor budget.

Omringande ljudbild. Spelar högt och rent. Bra bild.
Högtalarna behöver en del plats.

Den här anläggningen är varken kompakt eller billig, men så bjuder den också på vansinnigt fängslande bild- och ljudupplevelser. Kanske ska du dela bostad med många andra i höst? Varför inte samla ihop pengar och köpa skolans tyngsta studentbio? Receptet är en riktigt maffig flatskärm och en anläggning som kan spela surroundljud i minst 5 kanaler.
Själva hjärtat i drömanläggningen är Onkyos hemmabioreceiver. Splitter nya TX-SR608 klarar alla högupplösta ljudformat från Blu-ray och lämnar 100 watt i sju kanaler. För att utnyttja krafterna i denna förhållandevis billiga förstärkare så har vi satt ihop ett högtalarpaket från Audio Pro som är relativt enkelt att driva eftersom fronthögtalarna Blue Diamond V3 har inbyggda subbasar. Centerhögtalaren heter Black Vector V3 och bakhögtalarna Black Pearl V3.
Panasonics stora 50-tumsplasma är perfekt till hemmabio, och tillsammans med Panasonics Blu-ray-spelare finns allt på plats för en bildkvalitet som kommer att få besökare att tappa hakan.
 
Installation
Ett system som det här är naturligtvis lite mer omfattande att koppla in, och kräver dessutom en del extra kablar. För att få ljud i samtliga högtalare får du räkna med att investera i många meter högtalarkabel. Det bästa sättet att koppla ihop Blu-ray-spelaren, förstärkaren och TV:n är använda sig av två HDMI-kablar – en från spelaren till förstärkaren och en från förstärkaren till TV:n. Både TV:n och förstärkaren stöder HDMI 1.4 med returkanal för ljudet, så du slipper ha en extra kabel för att hämta ut ljudet från TV:n till förstärkaren. Så fort du ställt ut högtalarna går resten lekande lätt: ställ mikrofonen på lyssningsplatsen och plugga in den i förstärkaren, så går resten av sig själv.
 
Ljudkvalitet
Här bjuds det på bild- och ljudupplevelser av det häftigare slaget. Plasmaskärmen från Panasonic har en kristallklar bild med fina färger, och en kontrast och svärta av referensklass. Onkyo och Audio Pro målar upp en helt omslutande ljudbild med en ljudkvalitet som kan mäta sig med många mindre biografer.
Anläggningen kan spela mycket högt utan förvrängning, vilket är särskilt viktigt när man tittar på film. Det märks tydligt att ljudbilden växer i storlek, varenda liten bit av ljudspåret hörs tydligt. Rösterna sitter som gjutna i centerkanalen och tack vare fronthögtalarna med var sin inbyggd subbas får vi en jämn och rapp basrespons med rejält tryck i djupbasen. Att ha dubbla subbasar har också sina fördelar när man lyssnar på musik i stereo. Basåtergivningen hänger ihop med resten av ljudbilden bättre än system med satellithögtalare och separat subbas.

Bästa pris på Komplett hemmabio
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Panasonic DMP-BD85 <b> 3 500 kr</b> Panasonic TX-P50G20 <b> 17 000 kr</b> Onkyo TX-SR608 <b> 5 800 kr</b> Audio Pro Blue Diamond 5.1 <b> 19 300 kr</b> Totalpris <b> 45 600 kr</b>
Pris: 45600:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-