annons
annons

Billig och kompakt

Kompakt surround

Här är vårt förslag till studenter som kanske inte bor i en liten etta, men som ändå har begränsat med plats för underhållningen.

Klart ljud. Kompakt surround. Bra bild.
Tunn centerhögtalare. Få anslutningar.

Om du har omkring 15 kvadratmeter att undvara till underhållningscentralen så kan du satsa på något större än ett par datorhögtalare och en 32-tums TV. Med en kompakt hemmabio med inbyggd Blu-ray-spelare och en 42-tums plasma-TV är risken överhängande att studierna bli lidande eftersom du ägnar dig åt för mycket filmtittning och musiklyssning. Ett bra exempel med kompakta golvhögtalare är Samsungs hemmabioanläggning HT-BD1255 som kostar 6 500 kronor. Väljer du Panasonics plasma-TV TX-P42X20 kan du njuta av den knivskarpa bilden från Blu-ray utan att plundra plånboken. Den här skärmen har en sagolik bildkvalitet till ett sympatiskt pris.
 
Installation
Samsung-anläggningen är enkel att koppla in, med färgkodade kablar och kontakter som inte går att koppla fel. Förutom filmupplevelser med Blu-ray och DVD samt CD-avspelning, stöder HT-BD1255 direkt iPod-avspelning via en särskild dockningsstation som ingår. USB-porten gör det också möjligt att spela film och musik direkt från minneskort. Datorn kan också kopplas in via hörlursuttaget.
 
Ljudkvalitet
Samsung-anläggningen är inte den allra kraftigaste, men låter detaljerat och rent. Subbasen hänger också med bra, och ljudkvaliteten är ett klart lyft från Logitechs PC-högtalare. Underhållningsvärdet är mycket bättre med Samsung, dels på grund av att ljudbilden är klarare och dels för att ljudet är äkta surround. Centerhögtalaren är däremot så liten att den har problem med att återge dialogens allra djupaste ljud. Ännu lite bättre ljud får du om du går upp till exempelvis Sony BDV-E800W, fast då höjs priset med ungefär 4 000 kronor.

Bästa pris på Billig och kompakt
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
<b>BD-anläggning:</b> <br/>Samsung HT-BD1255 <b> 6 500 kr TV:</b><br/> Panasonic TX-P42X20 <b> 7 000 kr</b> Totalpris <b> 13 500 kr</b>
Pris: 13500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-