annons
annons

Test av 4 kompletta anläggningar

Hemmabio på 12 kvadrat

Dags att börja plugga i höst? Här är fyra handplockade hemmabioanläggningar som passar både små och stora studentlyor och stipendier!

Spelar högt. Mycket bas. Ok bild.
Ljudet saknar detaljer. Ingen fjärrkontroll.

Oavsett om man är fattig högskolestudent eller idrottsstipendiat så har man en sak gemensamt: alla älskar musik och film, och en riktig ljudanläggning står högt på önskelistan när man äntligen flyttar hemifrån. Fest, underhållning eller avkoppling mellan tentorna – en bra anläggning måste man ha!
Som student är kanske behovet av en ordentlig anläggning större än någonsin, men det brukar vara skralt med pengar och utrymme. Merparten av studiebidraget går åt till mat, hyra och stora travar böcker. Därför är det inte många som har råd att ens fundera på drömstereon. Men förtvivla inte!
Vi på Bild & Ljud Hemma är medvetna om vårt ansvar och har tagit fram fyra bra förslag på kompletta anläggningar – både för dig som vill ta det lite lugnt och för dig som vill blåsa hela studielånet – eller lånen, om ni är ett par stycken som går ihop. Men vi vill utfärda en varning: redaktionen tar inte ansvar för usla studieresultat som beror på överdrivet missbruk av anläggningarna!

Testkriterier
Vi har satt ihop fyra system i olika prisklasser, där kravet har varit att de ska kunna spela musik och visa film på ett tillfredsställande sätt. Alla anläggningarna har en bild-/ljudkälla (bortsett från den första, som används med en dator), någon form av förstärkare, högtalare samt en skärm för bilden. När vi har valt ut de olika komponenterna har vi varit särskilt noga med att allt ska ha ett bra förhållande mellan pris och prestanda. Anläggningarna ska däremot inte betraktas som något facit, utan som exempel på hur man kan sätta ihop system i olika prisklasser för att man ska få så mycket valuta för pengarna som möjligt.

Bästa pris på Test av 4 kompletta anläggningar
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

<b>PC-högtalare:</b> <br/> Logitech Z-2300 <b> 1 900 kr <br/>TV:</b><br/> Samsung LE32B556 <b> 6 000 kr</b>
Totalpris <b>7 900 kr</b>

Pris: 7900:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-