annons
annons

TDK Trek Max A34

Tuff vattentät trådlös högtalare

Tufft ljud i en rejäl och vattentät inpackning. Perfekt för folk i farten.

Spelar högt med övertygande bas och tål att bli nersölad. Liten nog för att få plats i ryggsäcken.
Måttlig batteritid på åtta timmar, laddning bara med separat nätdel.

Små, batteridrivna högtalare kan man ta med vart som helst. Dessvärre är inte alla av dem lika förtjusta i att bli kvarglömda på terrassen och dränkta av en regnskur. Då behöver man en högtalare som är vattentät. Som TDK:s lilla Trek Max A34. Bakom det kryptiska namnet döljer sig en högtalare som klarar sig bäst när det öser ner. Och kan sköljas av i diskhon om sanden från stranden har klibbat fast när man kommer hem.

TDK skryter med att A34 är IP64-godkänd. Det betyder att högtalaren tål nederbörd från alla håll och är tätad så att inte smuts och sand kan tränga in. Det innebär att den är praktisk på resor och tack vare en godkänd batteritid på åtta timmar orkar den spela större delen av dagen. Sedan måste den laddas med strömförsörjningen som ingår. Högtalaren har en USB-laddningsport, men den är bara för att ladda mobilen med högtalarens inbyggda batteri.

TDK-högtalaren, som väger 1,2 kilo och är 24 cm bred, kopplas till mobilen via Bluetooth, men du kan också para ihop den med mobilen via NFC (närfältskommunikation) som går lite fortare. Sätt bara på NFC på mobilen och håll den intill högtalaren och godkänn sedan när högtalaren frågar om parkopplingen ska upprättas.

Det går också att plugga in mobilen i högtalaren med en 3,5-mm minijack-kabel från hörlursuttaget. Skulle någon ringa när musiken spelar kan du svara med svarsknappen på högtalaren och höra uppringarens röst i högtalarna, samtidigt som han eller hon hör dig genom A34:s inbyggda mikrofon.

När man vrider upp volymen slås man av hur högt den lilla högtalaren spelar. Den har bara ett element för varje kanal, plus en bashögtalare. Tillsammans ger de ett förvånansvärt ljudtryck med sällsynt bra bas. Den spelar tuffare än Bose SoundLink Mini, som ligger i ungefär samma prisklass, fast är inte lika välbalanserad. Det går framför allt ut över mellanregistret. Klangen är helt enkelt färgad, så att både röster och instrument får en konstlad, nästan metallisk klang. För många där ute spelar det säkert ingen roll men den här obalansen är något vi önskar att fler tillverkare skulle sluta med. I synnerhet när vi pratar om prisklassen runt 2 000 kronor.

TDK:s lilla Trek Max A34 lever i allra högsta grad upp till sitt namn. Den är tillräckligt liten för att vara bärbar och den spelar skjortan av de flesta konkurrenter. Ska du ha något tuffare är det Jabra Solemate Max för 3 000 kronor som kommer närmast. Ur det perspektivet ger TDK-högtalaren mycket ljud för pengarna, även om den har en något obalanserad ljudbild.

Bästa pris på TDK Trek Max A34
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 2.1-högtalare
  • Bluetooth och NFC
  • Analog ljudingång
  • IP64-klassad
  • Pris: 1 800 kr
  • turascandinavia.se
Pris: 1800:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-