annons
annons

Canton DM20

Nyanserad och distinkt

Den här läckra lilla anläggningen kännetecknas av en distinkt och luftig ljudbild.

Luftigt och upplöst ljud Klangkomplex och stram bas
Ingen direktströmning Inte en av de kraftigaste

Canton-anläggningen har inte inbyggd streaming, men tack vare digitalingångar inbjuder den till att koppla in Apple TV, Sonos:Connect eller något liknande. Fjärrkontrollen är avancerad och har menyer som visas i flera lager i ett överskådligt teckenfönster.

Väggfästen ingår till de små, eleganta högtalarna och det går att köpa till golvstativ. Det ingår gott om kablar också, bland annat optisk digitalkabel – och en antennsladd eftersom DM20 har inbyggd FM-radio. All förstärkning och ljudbehandling görs i subbasen, som faktiskt har 5.1-avkodning och kan kopplas till ytterligare tre högtalare och spela äkta surround. Fördröjning och ljudnivå till de olika kanalerna ställs in i fjärrkontrollens menysystem.

Ljudbilden är stor och akustisk musik som jazz tjänar på de upplösta övertonerna. Man hör atmosfären i studion och även om basregistret känns tunnare än med både Audio Pro och Philips så låter det mycket mer korrekt och komplext rent klangligt. Ett piano klingar till med attack och nyansering, detta låter mycket bra.

Popmusik av den rytmiska sorten låter också fint, fast det saknas en smula energi i rytmerna. Canton tål absolut en förfest men är ingen partyfavorit.

Canton-anläggningen har inte inbyggd streaming, men tack vare digitalingångar inbjuder den till att koppla in Apple TV, Sonos:Connect eller något liknande. Fjärrkontrollen är avancerad och har menyer som visas i flera lager i ett överskådligt teckenfönster. Väggfästen ingår till de små, eleganta högtalarna och det går att köpa till golvstativ. Det ingår gott om kablar också, bland annat optisk digitalkabel – och en antennsladd eftersom DM20 har inbyggd FM-radio. All förstärkning och ljudbehandling görs i subbasen, som faktiskt har 5.1-avkodning och kan kopplas till ytterligare tre högtalare och spela äkta surround. Fördröjning och ljudnivå till de olika kanalerna ställs in i fjärrkontrollens menysystem. Ljudbilden är stor och akustisk musik som jazz tjänar på de upplösta övertonerna. Man hör atmosfären i studion och även om basregistret känns tunnare än med både Audio Pro och Philips så låter det mycket mer korrekt och komplext rent klangligt. Ett piano klingar till med attack och nyansering, detta låter mycket bra. Popmusik av den rytmiska sorten låter också fint, fast det saknas en smula energi i rytmerna. Canton tål absolut en förfest men är ingen partyfavorit.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Canton DM20
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Tvåvägs högtalare
  • 350 watt sammanlagd effekt
  • Aktiv subbas
  • 22-cm bas
  • Pris: 12 000 kr
Pris: 12000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-