annonse
annonse
annonse

Revo Axis XS bordsradio

Komplett radio

Revo Axis XS är kanske den enda radion du behöver. Så här mycket för pengarna får man inte ofta.

Plus
Öppet och klart ljud Wifi och nätradio Praktisk pekskärm
Minus
Saknar bastyngd Begränsad effekt Inga tonkontroller

Se själv: den lilla bordsradion har FM, DAB+, internetradio, wifi och bluetooth. Dessutom finns den obligatoriska iPhone- och iPod-dockan på plats, och det går också att koppla in andra enheter. Eller tvärtom, koppla in radion till stereon i vardagsrummet eller ett par bra hörlurar.

Man kan kort sagt inte begära mer. Revo-radion är dock inte bärbar, även om den bara är 22 cm bred. Den måste vara inkopplad i vägguttaget och får gärna stå intill väggen för att göra basen en smula fylligare. Och så får man inte spela för högt. Annars låter den riktigt bra.

När man packar upp Axis XS och ställer den på plats måste man ta sig igenom en installationsprocedur som tar ett par minuter. Radion letar efter ett trådlöst nätverk om det finns och ställer in radiokanaler och webbradiokanaler. Man följer helt enkelt instruktionerna på pekskärmen. Radion kan koppla upp sig till delade spellistor på nätverket (wifi) och man har alltid koll på musiken från pekskärmen. Den visar albuminformation, korta meddelanden, reklam, väder eller video om radiokanalerna skickar ut sådant.

Dockningskontakten på ovansidan passar bara med iPhone- och iPod-modeller som har 30-stifts kontakt. Ska man koppla in en iPhone 5 får man göra det med en adapter. Eller en bluetooth-adapter.

Revo har utrustat radion med ett platt högtalarelement av typen NXT. Det ger en utpräglat klar och öppen ljudbild som är utmärkt tydlig. Du missar aldrig vad nyhetsupplänaren säger med den här radion. NXT-elementet har sina fördelar när det spelar musik också. Röster och alla instrument som inte sträcker sig för långt ner i basregistret låter kristallklara och fokuserade.

Klassisk musik, små jazzband och musik med störst tonvikt på en enda röst är sådant som låter fenomenalt fint genom Revo-radion. Frånvaron av bas gör att mycket av musiken känns lite fattig på fyllighet, och det går inte att spela särskilt högt. Inte konstigt alls för en bordsradio, även om vi hade gillat lite mer varm fyllighet i lägre frekvenser – och fler låga frekvenser.

Annons: Artikeln fortsätter nedan

Axis XS är nämligen en komplett radio på alla andra sätt. Byggkvaliteten är genomgående god, skötseln (trots den bristfälliga fjärrkontrollen med få knappar) och klarheten i ljudet går det inte heller att klaga på.

Se själv: den lilla bordsradion har FM, DAB+, internetradio, wifi och bluetooth. Dessutom finns den obligatoriska iPhone- och iPod-dockan på plats, och det går också att koppla in andra enheter. Eller tvärtom, koppla in radion till stereon i vardagsrummet eller ett par bra hörlurar. Man kan kort sagt inte begära mer. Revo-radion är dock inte bärbar, även om den bara är 22 cm bred. Den måste vara inkopplad i vägguttaget och får gärna stå intill väggen för att göra basen en smula fylligare. Och så får man inte spela för högt. Annars låter den riktigt bra. När man packar upp Axis XS och ställer den på plats måste man ta sig igenom en installationsprocedur som tar ett par minuter. Radion letar efter ett trådlöst nätverk om det finns och ställer in radiokanaler och webbradiokanaler. Man följer helt enkelt instruktionerna på pekskärmen. Radion kan koppla upp sig till delade spellistor på nätverket (wifi) och man har alltid koll på musiken från pekskärmen. Den visar albuminformation, korta meddelanden, reklam, väder eller video om radiokanalerna skickar ut sådant. Dockningskontakten på ovansidan passar bara med iPhone- och iPod-modeller som har 30-stifts kontakt. Ska man koppla in en iPhone 5 får man göra det med en adapter. Eller en bluetooth-adapter. Revo har utrustat radion med ett platt högtalarelement av typen NXT. Det ger en utpräglat klar och öppen ljudbild som är utmärkt tydlig. Du missar aldrig vad nyhetsupplänaren säger med den här radion. NXT-elementet har sina fördelar när det spelar musik också. Röster och alla instrument som inte sträcker sig för långt ner i basregistret låter kristallklara och fokuserade. Klassisk musik, små jazzband och musik med störst tonvikt på en enda röst är sådant som låter fenomenalt fint genom Revo-radion. Frånvaron av bas gör att mycket av musiken känns lite fattig på fyllighet, och det går inte att spela särskilt högt. Inte konstigt alls för en bordsradio, även om vi hade gillat lite mer varm fyllighet i lägre frekvenser – och fler låga frekvenser. Axis XS är nämligen en komplett radio på alla andra sätt. Byggkvaliteten är genomgående god, skötseln (trots den bristfälliga fjärrkontrollen med få knappar) och klarheten i ljudet går det inte heller att klaga på.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Revo Axis XS bordsradio
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • FM, DAB+
  • iPhone-docka, wifi, bluetooth
  • Linjeingång
  • USB-laddning
  • Fjärrkontroll
  • Pekskärm
  • Mått: 22 x 13 x 15 cm
Pris: 3000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nokia 8.1
Räcker ett ”Nokia”? Tja …

Nokia 8.1 är en prisvärd mellanklassmobil. Men har den något speciellt att komma med? Förutom namnet?

Flaggskeppet Galaxy S10 är här Vi har känt på Samsungs nya monstermobil som har alla finesser man kan tänka sig.
test
Datacolor SpyderX Pro
Så får du korrekta färger

Fotografer måste kalibrera skärmen om färgerna ska bli rätt.

test
SteelSeries Stratus Duo
Gör datorn till en konsol

SteelSeries trådlösa spelkontroll är perfekt för springa-och-hoppa-spel på PC:n och mobilen.

test
Sonos Amp
Sonos dubblar

Äntligen en Sonos-förstärkare som är tillräckligt stark för att driva ordentliga högtalare med övertygelse. Naturligtvis med full multiroom-funktion.

Dyk med drönare Glöm flygande drönare, en undervattensdrönare är roligare!
Resekameror med superzoom Panasonic-kameror för fotografer på resande fot.
test
Nikon Z6
Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019 Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.
2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+ Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.
grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet
En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Recension
Pacific Rim 2 – Uprising
Skitfilm! Uppföljaren till ”jätterobotar slår ihjäl jättemonster” är en stor besvikelse.
Trådlös McIntosh-soundbar Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.
annonse
Sluten toppmodell och förstärkare från Focal Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.
Recension
The Predator (2018)
Skugga från det förflutna Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.
Recension
The Truth Matters
Mörkläggningen om kriget i Irak Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.
Recension
Peppermint
Fullständigt ointressant Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.
Recension
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnäve! Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.
Släpp lös musiken Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.
16x-zoom från Olympus Kompakt 12–200 mm-objektiv.
test
Nokia 5.1 Plus
Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius
Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.
Tre nya specialobjektiv från Leica Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.
Recension
Velvet Buzzsaw
Konstnärligt mord! En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.
grupptest
6 trådlösa hörlurar
Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.