annons
annons

Simple Audio Roomplayer 1

Musik från elnätet

Skotska Simple Audio utmanar de etablerade märken med ljud som kan delas genom väggkontakten!

Livligt ljud Bra byggkvalitet
Bristfällig fjärrstyrning

Simple Audio skiljer sig rent tekniskt från den stora massan nätverksspelare genom att Roomplayer 1 inte har vanlig wifi utan i stället använder sig av husets elnät för att kommunicera med enheter i andra rum. Vi har testat den förut tillsammans med sin passiva kusin Roomplayer 2 och tekniken fungerar lika bra med överföring via elnätet som trådlöst via wifi, om inte ännu bättre.

Användning
Simple Audio har svensk bruksanvisning men man behöver inte plöja ner sig djupt i manualen för att installera Roomplayer. Om du bara ska ha en förstärkare måste du koppla den direkt till routern. Simple Audio har däremot en del brister i själva fjärrstyrningen. Det finns en app till iPhone men den saknar bland annat en möjlighet att göra egna spellistor – det går dock att importera färdiga spellistor från exempelvis iTunes. Internetradio finns inbyggt men däremot inte populära tjänster som Wimp och Spotify. I stället finns den franska streaming-tjänsten Deezer. Simple Audio lanserar en egen iPad-app nu i sommar så man får hoppas att några av dessa brister rättas till.

Ljudkvalitet
Vi hoppas Simple Audio får ordning på användningen för rent ljudmässigt är det här väldigt livfulla saker. Roomplayer 1 är definitivt en av de mest välljudande förstärkarna i hela testet! Den har en fräsch och öppen spelstil och lyckas plocka fram ännu fler detaljer än Bluesound. Här framträder Heather Novas röst ordentligt, utan att hon låter vass eller hård. Det märks också att Simple Audio har fina kraftresurser och kan spela dugligt högt utan att anstränga sig. Den har även fin kontroll på Daft Punks svängiga bas – diskorytmerna i ”Get Lucky” återges med fastare grepp och låter mer engagerande.

Roomplayer 1 har också den fördelen att den stöder högupplösta musikformat. När den matas med musik från REM i 24 bit/48 kHz-upplösning återger den trummor och gitarr med realistisk intensitet och energi. Det här låter riktigt hifi och närmar sig snarare de mer kostsamma alternativen än de billigare.

Simple Audio bildetekst
I dagsläget har Simple Audio inte någon egen iPad-app. Man måste alltså använda iPhone-versionen, som är tämligen minimalistisk. Det går till exempel inte att göra egna spellistor i själva appen. Ingen Android-version finns för tillfället.

Bästa pris på Simple Audio Roomplayer 1
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 2 x 50-watts förstärkare (mätmetod ej angiven)
  • Wifi/nätverk
  • Internetradio
  • USB-port
  • Ljudformat: MP3, AAC, WMA, OGG, FLAC, ALAC, WAV, AIFF
  • Stöder 24 bit/192 kHz
  • Fjärrkontroll-app (iOS och Android)
  • Pris: 7 500 kr
Pris: 7500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-