annons
annons

Bluesound PowerNode

Välljudande och billig

I den billigare änden av skalan satsar Bluesound på bra ljud i användarvänlig förpackning.

Snyggt ljud Stöder högupplöst ljud Inbyggt Wimp HiFi
Saknar lite kraft Manuell delningsfunktion är trasslig

Förutom att strömma musik från datorn har PowerNode streaming-tjänsten Wimp inbyggd och stöder deras ”HiFi”-abonnemang i CD-kvalitet. Internetradio finns också på plats, samt USB-port som kan spela ljudfiler direkt från minne eller hårddisk. Spotify ska komma så fort de är färdiga med utvecklingen av inbyggnadstjänsten för tredjepartsprogram.

PowerNode har varken analoga eller digitala ingångar så det går inte att koppla in externa ljudkällor. Däremot finns en utgång för subbas, och delningsfilter till högtalarna kan ställas in i installationsmenyn.

Användning
Fjärr-app finns till både Android och Apple, med en särskild version till iPad som utnyttjar surfplattans större skärm. Gränssnittet påminner starkt om Sonos, ingen tvekan om varifrån inspirationen kommer. Men medan Sonos har en kontroll-app för PC och Mac som dessutom automatiskt hittar musiken som ligger på datorn, måste du pilla en hel del för att hitta musiken för hand med Bluesound om den inte upptäcks automatiskt. Vilket vårt exemplar inte gjorde. Bortsett från detta är användarvänligheten bra.

Ljudkvalitet
Bluesound-förtärkaren har en fokuserad och prydlig ljudbild med bra dynamik. PowerNode får inte fram lika många och komplexa klangfärger i ljudbilden som en renodlad hifi-förstärkare, och når inte heller upp till Naim och Pro-Ject i den disciplinen. Inte när det gäller kraft och upplösning heller. Men av alla billigare testdeltagare är detta ett mycket välljudande alternativ som får fram sångröster och instrument på ett klart och tydligt sätt. En aning tillbakadragen i övertonregistret, men å andra sidan låter det aldrig vasst.
Bluesound PowerNode låter avgjort bättre än Sonos Connect:Amp och kan till skillnad från den spela högupplösta 24-bitarsfiler. Bluesound har mer kontroll över ljudet och bättre upplösning längre upp, medan Sonos är lite mer ostädad och aningen mer grov i övertonregistret.

Jämfört med Simple Audio Roomplayer 1 har inte cymbaler och de ljusaste stålsträngarna på en gitarr lika mycket attack. Simple Audio har även en något fylligare djupbas. Å andra sidan saknar Simple Audio streaming-tjänster och är inte riktigt lika användarvänlig som Bluesound.

Bluesound bildetekst
Bluesound har inspirerats av Sonos gränssnitt. Spellistan visas alltid när man manövrerar runt i Wimp.

Bästa pris på Bluesound PowerNode
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 2 x 50-watts förstärkare (mätmetod ej angiven)
  • Wifi/nätverk
  • Internetradio
  • USB-port
  • Ljudformat: MP3, AAC, WMA, OGG, FLAC, ALAC, WAV, AIFF
  • Stöder 24 bit/192 kHz
  • Fjärrkontroll-app (iOS och Android)
  • Pris: 5 800 kr
Pris: 5800:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-