annons
annons

Tivoli Audio Albergo+

Digital radioklassiker

Tivoli startade alltihop. Och övertygar med en digital version som har allt man behöver, inklusive den välrenommerade Tivoli-klangen.

Kompakt och lättskött FM- och DAB-radio med streaming. Finns i flera färgglada utföranden. Bra ljud med alla signalkällor.
Vissa konkurrenter har fylligare klang och spelar med mer kraft.

Den analoga Tivoli-radion satte standarden för hur bra en liten bordsradio kunde låta. Den moderna versionen har blivit digital och fått både FM och DAB+ plus att man numera kan strömma musiken från mobil och surfplatta via Bluetooth. Det har gjort Albergo+ till en av våra favoriter. Man kan lyssna på radio i ena ögonblicket och bara med en enkel knapptryckning på fjärrkontrollen växla till Bluetooth-strömning och spela av spellistorna på Spotify från mobilen. Man kan också koppla i en analog ljudkälla samt plugga i en extra Tivoli-högtalare för ännu bättre ljud.

Tivoli-radion är ordentligt byggd och enkel att sköta tack vare en stor skärm och en praktisk fjärrkontroll. Den finns i flera färger och det går att klä upp den med fina träkabinett som ger den en mer exklusiv prägel.

Men det bästa med Albergo+ är ljudet, som är bra oavsett om du strömmar eller lyssnar på radio. Som vi skrev i vårt förra test har radion behållit ett av de klassiska varumärkena: ett klockrent mellanregister som gör röster oerhört rena och tydliga. Klangen är varm och fyllig och du kan vrida upp volymen ganska så mycket innan ljudet börjar skorra. Fast då tappar den greppet en aning och basen bli luddig – visserligen inte så våldsamt ovanligt för en liten bordsradio, men det finns kraftigare ljud på andra ställen.

Bästa pris på Tivoli Audio Albergo+
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • FM/DAB/DAB+
  • Bluetooth
  • Analog linjeingång
  • Högtalar- och hörlursutgång
  • Fjärrkontroll
  • Pris: 2 500 kr
  • audionord.se
Pris: 2500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-