annons
annons

Scansonic R4S

Liten och smart

Scansonic R4S har allt de flesta behöver, inklusive bra ljud och enkel skötsel från mobilen.

Rent ljud och många nyttiga funktioner uppväger för det höga priset. R4S är väldigt kompakt och lätt att placera, och du kan styra ljudet från mobilen.
Ljudbilden kan vara lite obalanserad, så tänk på var du ställer radion. Högtalaren pekar nämligen rakt uppåt.

Danska Scansonics radio är liten och lätt att få plats med. Kom bara ihåg att högtalaren sitter på toppen. Den är förvånansvärt avancerad för att vara så liten, och är inte bara utrustad med FM och DAB utan också internetradio, wifi för trådlös nätverksavspelning av musikbiblioteket som ligger på datorn, och du kan naturligtvis strömma musik trådlöst från mobilen via Bluetooth. Allt går att styra från Scansonics egen app, så du slipper nästan röra vid radion – som har behållit den udda styrningen där volymen styrs med knappar bredvid det som liknar en volymratt men som egentligen är ett navigeringshjul där man bläddrar mellan stationer och andra inställningar.

Radion låter bra. Även när man strömmar via Bluetooth, och det är framför allt röster som passar fint. Ljudbilden är en aning obalanserad, med för mycket vikt på bas, men den mesta sortens musik låter fyllig och varm och har en behaglig klang. R4S är enastående på röster och allra bäst låter det med internetradio, där den mildare komprimeringen av signalen ger ett öppnare och mer dynamiskt ljud.

Scansonic-radion ska man välja om storleken betyder mycket och om internetradio, stöd för musikserver och app-styrning är viktigt.

Danska Scansonics radio är liten och lätt att få plats med. Kom bara ihåg att högtalaren sitter på toppen. Den är förvånansvärt avancerad för att vara så liten, och är inte bara utrustad med FM och DAB utan också internetradio, wifi för trådlös nätverksavspelning av musikbiblioteket som ligger på datorn, och du kan naturligtvis strömma musik trådlöst från mobilen via Bluetooth. Allt går att styra från Scansonics egen app, så du slipper nästan röra vid radion – som har behållit den udda styrningen där volymen styrs med knappar bredvid det som liknar en volymratt men som egentligen är ett navigeringshjul där man bläddrar mellan stationer och andra inställningar. Radion låter bra. Även när man strömmar via Bluetooth, och det är framför allt röster som passar fint. Ljudbilden är en aning obalanserad, med för mycket vikt på bas, men den mesta sortens musik låter fyllig och varm och har en behaglig klang. R4S är enastående på röster och allra bäst låter det med internetradio, där den mildare komprimeringen av signalen ger ett öppnare och mer dynamiskt ljud. Scansonic-radion ska man välja om storleken betyder mycket och om internetradio, stöd för musikserver och app-styrning är viktigt.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Scansonic R4S
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • FM/DAB/DAB+
  • Internetradio
  • Nätverksavspelning
  • Analog linjeingång
  • Hörlursuttag
  • App-styrning
  • Pris: 2 900 kr
  • scansonic.dk
Pris: 2900:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-