annons
annons

Roberts Radio Sovereign

Digital retroradio

Designen kommer kanske från 50-talet, men tekniken är högst modern: både FM och digitalradio.

Välgjord byggkvalitet och batteridrift gör Roberts Radio till ett bra val för dem som flyttar med sig radion ofta.
Tunt ljud och brist på strömning från mobilen lägger sordin på vår entusiasm.

Den är inte billig, men vi tog med Roberts Radio eftersom den är unik och har en ovanligt tilltalande design, för dem som uppskattar en digitalradio som skiljer sig från mängden. För det gör den. Roberts Radio har byggt radioapparater ända sedan alla såg ut som Sovereign-modellen vi testar här, det är ytterst lite av designen som har förändrats. Men på insidan har de hängt med i tiden och den här versionen har både FM och DAB. Den saknar dock nätverksavspelning och Bluetooth, fast det går att koppla in mobilen till linjeingången på ovansidan. Bakplattan går att öppna och blottar då plats för batterier, om man vill fungerar Sovereign som reseradio.

Roberts-radion finns i grönt, blått och vinrött, med en klassisk metallgrill och knappar och rattar i retrodesign bredvid en stor skärm på ovansidan.

Ljudkvaliteten påminner lite om gamla Kurer-radioapparater. Här finns ingen luddig bas eller mörk klang, i stället låter det fräscht och förvånansvärt detaljerat och fokuserat. Man hör tydligt små detaljer i ljudbilden, men den är tyvärr för tunn för att vi ska bli fängslade. Även om vi vrider på bas- och diskantkontrollerna är klangbalansen för tunn, enligt vår mening. Det hjälper att ställa radion nära bakväggen, då lyfter sig basen och balansen blir bättre.

Sovereign låter bra, fast tunt, men det är den nostalgiska designen och den fina kvaliteten med vadderat kabinett som är mest tilltalande med Roberts radio.

Den är inte billig, men vi tog med Roberts Radio eftersom den är unik och har en ovanligt tilltalande design, för dem som uppskattar en digitalradio som skiljer sig från mängden. För det gör den. Roberts Radio har byggt radioapparater ända sedan alla såg ut som Sovereign-modellen vi testar här, det är ytterst lite av designen som har förändrats. Men på insidan har de hängt med i tiden och den här versionen har både FM och DAB. Den saknar dock nätverksavspelning och Bluetooth, fast det går att koppla in mobilen till linjeingången på ovansidan. Bakplattan går att öppna och blottar då plats för batterier, om man vill fungerar Sovereign som reseradio. Roberts-radion finns i grönt, blått och vinrött, med en klassisk metallgrill och knappar och rattar i retrodesign bredvid en stor skärm på ovansidan. Ljudkvaliteten påminner lite om gamla Kurer-radioapparater. Här finns ingen luddig bas eller mörk klang, i stället låter det fräscht och förvånansvärt detaljerat och fokuserat. Man hör tydligt små detaljer i ljudbilden, men den är tyvärr för tunn för att vi ska bli fängslade. Även om vi vrider på bas- och diskantkontrollerna är klangbalansen för tunn, enligt vår mening. Det hjälper att ställa radion nära bakväggen, då lyfter sig basen och balansen blir bättre. Sovereign låter bra, fast tunt, men det är den nostalgiska designen och den fina kvaliteten med vadderat kabinett som är mest tilltalande med Roberts radio.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Roberts Radio Sovereign
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • DAB/DAB+/FM
  • Analog linjeingång
  • Går att köra på batteri
  • Pris: 2 500 kr
  • robertsradio.se
Pris: 2500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-