annonse
annonse
annonse

Sammanfattning

Något för varje smak

De tre anläggningarna är visserligen olika, men en sak de har gemensamt är att de låter överraskande bra. Utvecklingen har verkligen gått framåt de senaste åren!

Denne opretentiösa stereo-trekamp har blivit en årlig tradition som vi på redaktionen alltid ser fram emot. För även om vi testar väldigt många enskilda komponenter under året är det inte alltid vi har en möjlighet att undersöka exakt vilka kombinationer som fungerar allra bäst. Man skulle därför kunna säga att den här artikeln är en ”reality check” – och det ligger alltid lite prestige i vem som kan sätta ihop den bästa anläggningen.

Att bara kombinera olika testvinnare är inte nödvändigtvis ett recept på framgång, för det är inte säkert att alla vinnarna fungerar bra ihop. I fallet med Hegel HD20 och Dynaudio Focus 110 Active måste vi ändå säga att vi har träffat mitt i prick! Hegels D/A-omvandlare hämtar ut otroliga mängder information ur musiken och de aktiva Dynaudio-högtalarna spelar musik på ett imponerande detaljerat och naturtroget sätt. Allt fungerar bra tillsammans eftersom komponenterna har ett neutralt ljud och inte flyttar klangbalansen åt något speciellt håll. Av just den anledningen fungerar kombinationen bäst för dig som föredrar ett naturligt ljud utan smaktillsatser.

De som gillar att musiken serveras med lite extra tryck och inlevelse, och kanske har ett större lyssningsrum, bör undersöka PSB- och Yamaha-kombinationen som levererar om inte det mest korrekta så i alla fall det fetaste ljudet. Ljudbilden är enorm och detsamma kan sägas om basen. Detta är en superanläggning för rock och hiphop!

Marantz och Monitor Audio bjuder på mer finkänslig och raffinerad musikalitet. Den anläggningen lägger mer vikt vid små detaljer än stora dynamiska utsvävningar. Somliga tycker måhända att det låter tamt, andra upplever det som perfekt balanserat – under alla omständigheter är det aldrig tröttsamt att lyssna på.

När allt kommer omkring är våra tre kombinationer bara förslag och inte på något sätt ett facit. Vi fick intressanta resultat när vi mixade och blandade de olika komponenterna och vi var åtminstone delvis överens om att Yamaha-förstärkaren kunde passa bättre än Marantz-förstärkaren till Monitor Audio-högtalarna eftersom den har mer fart och fläkt i diskanten. På samma sätt kändes det som om Marantz-kombinationen kom lite mer till sin rätt med de oerhört öppna och levande PSB-högtalarna, och att den tog udden av det lite väl ivriga mellanregistret. Sammantaget var dock våra intryck att Yamaha och PSB var den bästa kombinationen av de två.

Bästa pris på Sammanfattning
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Flaggskeppet Galaxy S10 är här Vi har känt på Samsungs nya monstermobil som har alla finesser man kan tänka sig.
Recension
Pacific Rim 2 – Uprising
Skitfilm! Uppföljaren till ”jätterobotar slår ihjäl jättemonster” är en stor besvikelse.
test
Datacolor SpyderX Pro
Så får du korrekta färger

Fotografer måste kalibrera skärmen om färgerna ska bli rätt.

test
SteelSeries Stratus Duo
Gör datorn till en konsol

SteelSeries trådlösa spelkontroll är perfekt för springa-och-hoppa-spel på PC:n och mobilen.

test
Sonos Amp
Sonos dubblar

Äntligen en Sonos-förstärkare som är tillräckligt stark för att driva ordentliga högtalare med övertygelse. Naturligtvis med full multiroom-funktion.

Dyk med drönare Glöm flygande drönare, en undervattensdrönare är roligare!
Resekameror med superzoom Panasonic-kameror för fotografer på resande fot.
test
Nikon Z6
Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019 Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.
2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+ Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.
grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet
En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Trådlös McIntosh-soundbar Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.
Sluten toppmodell och förstärkare från Focal Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.
Recension
The Predator (2018)
Skugga från det förflutna Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.
Recension
The Truth Matters
Mörkläggningen om kriget i Irak Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.
annonse
Recension
Peppermint
Fullständigt ointressant Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.
Recension
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnäve! Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.
Släpp lös musiken Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.
16x-zoom från Olympus Kompakt 12–200 mm-objektiv.
test
Nokia 5.1 Plus
Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius
Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.
Tre nya specialobjektiv från Leica Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.
Recension
Velvet Buzzsaw
Konstnärligt mord! En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.
grupptest
6 trådlösa hörlurar
Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen
Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.
test
Denon CEOL N10
Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.