annons
annons

Sammanfattning

Något för varje smak

De tre anläggningarna är visserligen olika, men en sak de har gemensamt är att de låter överraskande bra. Utvecklingen har verkligen gått framåt de senaste åren!

Denne opretentiösa stereo-trekamp har blivit en årlig tradition som vi på redaktionen alltid ser fram emot. För även om vi testar väldigt många enskilda komponenter under året är det inte alltid vi har en möjlighet att undersöka exakt vilka kombinationer som fungerar allra bäst. Man skulle därför kunna säga att den här artikeln är en ”reality check” – och det ligger alltid lite prestige i vem som kan sätta ihop den bästa anläggningen.

Att bara kombinera olika testvinnare är inte nödvändigtvis ett recept på framgång, för det är inte säkert att alla vinnarna fungerar bra ihop. I fallet med Hegel HD20 och Dynaudio Focus 110 Active måste vi ändå säga att vi har träffat mitt i prick! Hegels D/A-omvandlare hämtar ut otroliga mängder information ur musiken och de aktiva Dynaudio-högtalarna spelar musik på ett imponerande detaljerat och naturtroget sätt. Allt fungerar bra tillsammans eftersom komponenterna har ett neutralt ljud och inte flyttar klangbalansen åt något speciellt håll. Av just den anledningen fungerar kombinationen bäst för dig som föredrar ett naturligt ljud utan smaktillsatser.

De som gillar att musiken serveras med lite extra tryck och inlevelse, och kanske har ett större lyssningsrum, bör undersöka PSB- och Yamaha-kombinationen som levererar om inte det mest korrekta så i alla fall det fetaste ljudet. Ljudbilden är enorm och detsamma kan sägas om basen. Detta är en superanläggning för rock och hiphop!

Marantz och Monitor Audio bjuder på mer finkänslig och raffinerad musikalitet. Den anläggningen lägger mer vikt vid små detaljer än stora dynamiska utsvävningar. Somliga tycker måhända att det låter tamt, andra upplever det som perfekt balanserat – under alla omständigheter är det aldrig tröttsamt att lyssna på.

När allt kommer omkring är våra tre kombinationer bara förslag och inte på något sätt ett facit. Vi fick intressanta resultat när vi mixade och blandade de olika komponenterna och vi var åtminstone delvis överens om att Yamaha-förstärkaren kunde passa bättre än Marantz-förstärkaren till Monitor Audio-högtalarna eftersom den har mer fart och fläkt i diskanten. På samma sätt kändes det som om Marantz-kombinationen kom lite mer till sin rätt med de oerhört öppna och levande PSB-högtalarna, och att den tog udden av det lite väl ivriga mellanregistret. Sammantaget var dock våra intryck att Yamaha och PSB var den bästa kombinationen av de två.

Bästa pris på Sammanfattning
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-