annons
annons

Mvix Xtreamer Pro

Mediecentralen

Med plats för dubbla hårddiskar och mängder av nätverksfunktioner är Xtreamer så mycket mer än en simpel mediespelare.

Prisvärd Dubbla diskar Späckad med funktioner
Ingen minneskortsläsare Programvaran inte klar

Det mest slående med Xtreamer är att den faktiskt kan lagra dubbelt så mycket som konkurrenterna. Den påminner mer om en nätverksdisk, vilket den faktiskt även kan fungera som. Över huvud taget har den lika många sätt att dela med sig av innehållet som den kan hämta in mediefiler från nätverket, och det är mer än de flesta. Trots det är den smidig i formatet och har de viktigaste anslutningarna.
Förutom att spela mediefiler från anslutna diskar eller över nätverket finns många extrafunktioner. En okej internetradio men även webbtjänster som YouTube, Picasa, Flickr, olika nyhetstjänster och väder. Fjärren är okej men emellanåt känns Xtreamer lite bökig att använda med onödigt många knapptryckningar. Vi lyckades inte heller få den att spela högupplöst ljud vilket den påstås kunna.

Slutsats
Vill man använda mediespelaren som hemmets centrala nav för medieinnehåll så har Xtreamer fler funktioner och plats för mer hårddiskutrymme än någon annan. Även om den spelade nästan alla våra testfiler så hackade uppspelningen emellanåt och bildkvaliteten var inte alltid på topp. Det är en ny modell och det märks då allting ännu inte fungerar som det ska, men den har stor potential med kommande uppdateringar.

Det mest slående med Xtreamer är att den faktiskt kan lagra dubbelt så mycket som konkurrenterna. Den påminner mer om en nätverksdisk, vilket den faktiskt även kan fungera som. Över huvud taget har den lika många sätt att dela med sig av innehållet som den kan hämta in mediefiler från nätverket, och det är mer än de flesta. Trots det är den smidig i formatet och har de viktigaste anslutningarna. Förutom att spela mediefiler från anslutna diskar eller över nätverket finns många extrafunktioner. En okej internetradio men även webbtjänster som YouTube, Picasa, Flickr, olika nyhetstjänster och väder. Fjärren är okej men emellanåt känns Xtreamer lite bökig att använda med onödigt många knapptryckningar. Vi lyckades inte heller få den att spela högupplöst ljud vilket den påstås kunna. Slutsats Vill man använda mediespelaren som hemmets centrala nav för medieinnehåll så har Xtreamer fler funktioner och plats för mer hårddiskutrymme än någon annan. Även om den spelade nästan alla våra testfiler så hackade uppspelningen emellanåt och bildkvaliteten var inte alltid på topp. Det är en ny modell och det märks då allting ännu inte fungerar som det ska, men den har stor potential med kommande uppdateringar.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Mvix Xtreamer Pro
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

<b>Anslutningar:</b> HDMI, optisk, komposit
<b>Nätverk:</b> LAN, WLAN (tillbehör)
<b>Lagring:</b> 2x interna SATA, extern SATA, USB
<b>Videoformat:</b> 22 st (AVI, ISO, MKV, MOV, MP4, MPEG, VOB, WMV…)
<b>Ljudformat:</b> 19 st (AAC, AC3, FLAC, MP3, OGG, WAV, WMA…)
<b>Bildformat:</b> BMP, GIF, JPEG, TIFF

Pris: 2000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-