annons
annons

Dune HD Base 3.0

Dyrköpt elegans

Ett hemmabiovänligt format och intressanta tillbehör är en sak, men priset och funktionerna matchar inte.

Passar i hyllan Kommande TV-stöd
Dyr Få funktioner Dåligt formatstöd

För en gångs skull har man tänkt på att apparaten ska smälta in bland de andra i hemmabion. Det gör även att det finns gott om plats för utgångar och för en gångs skull kan man få ut 7.1-ljud analogt om man saknar en receiver med lämpliga ingångar. Bakom en lucka döljer sig en hårddiskplats, som på toppmodellen BD Prime ersätts av Blu-ray-spelare. Det är även en digital-TV mottagare på gång som tillbehör.
Väl uppstartad möts man av en förvånansvärt spartansk huvudmeny. Förutom att bläddra bland mediefiler i nätverket eller på diskarna finns en Torrentklient som vägrade acceptera vår hårddisk. Bland inställningarna hittade vi en gömd IPTV och Internetradio, men det visade sig att man själv måste sitta och lägga in länkar till innehåll. Det kanske är okej för nördar men knappast för vanliga hemanvändare.

Slutsats
Med alla förväntningar på topp efter att ha spanat in utsidan så kan man inte bli annat än besviken på insidan. Detta är en mediespelare, punkt slut, och inte ens en särskilt bra sådan. Den klarade sig sämst av alla apparater på att spela upp våra testfiler. Till det här priset så får man vara bra imponerad av utseendet och de rikliga anslutningarna för att tycka att det är värt pengarna.

För en gångs skull har man tänkt på att apparaten ska smälta in bland de andra i hemmabion. Det gör även att det finns gott om plats för utgångar och för en gångs skull kan man få ut 7.1-ljud analogt om man saknar en receiver med lämpliga ingångar. Bakom en lucka döljer sig en hårddiskplats, som på toppmodellen BD Prime ersätts av Blu-ray-spelare. Det är även en digital-TV mottagare på gång som tillbehör. Väl uppstartad möts man av en förvånansvärt spartansk huvudmeny. Förutom att bläddra bland mediefiler i nätverket eller på diskarna finns en Torrentklient som vägrade acceptera vår hårddisk. Bland inställningarna hittade vi en gömd IPTV och Internetradio, men det visade sig att man själv måste sitta och lägga in länkar till innehåll. Det kanske är okej för nördar men knappast för vanliga hemanvändare. Slutsats Med alla förväntningar på topp efter att ha spanat in utsidan så kan man inte bli annat än besviken på insidan. Detta är en mediespelare, punkt slut, och inte ens en särskilt bra sådan. Den klarade sig sämst av alla apparater på att spela upp våra testfiler. Till det här priset så får man vara bra imponerad av utseendet och de rikliga anslutningarna för att tycka att det är värt pengarna.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Dune HD Base 3.0
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

<b>Anslutningar:</b> HDMI, optisk, koaxial, komponent, komposit, 7.1
<b>Nätverk:</b> LAN, WLAN (tillbehör)
<b>Lagring:</b> Intern SATA, extern SATA, USB
<b>Videoformat:</b> 15 st (AVI, MKV, MOV, MP4, MPEG, VOB, WMV…)
<b>Ljudformat:</b> 10 st (AAC, FLAC, MP3, WAV…)
<b>Bildformat:</b> JPEG, PNG, BMP, GIF

Pris: 3500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-