annons
annons

Philips HTS7200

Tål en omgång

Philips 2.1-system ger utsökta stereoupplevelser och även en känsla av surround.

Stort, öppet ljud. Nästan surround. Naturlig dialog.
Saknar lite dynamik. Lite ont om övertoner.

HTS7200 är ett 2.1-system som är idealiskt för dem som inte har plats för eller inte vill ha bakhögtalare. Det har USB-port med stöd för de mest relevanta musik- och videoformaten, inklusive AVCHD. De flesta av dina nedladdade filer kan alltså spelas direkt via USB. Porten används också för att uppgradera BD-programvaran. Du laddar bara ned uppgraderingsfilen från Philips hemsida, lägger över den på ett USB-minne och pluggar in det i porten.
Vad vi saknar är en möjlighet att ställa in avstånd och ljudnivå till de olika kanalerna, särskilt subbasen. I stället måste denna ställas ungefär lika långt från soffan som högtalarna.
 
Ljudkvalitet
”Terminator: Salvation” gick inte att spela utan en uppgradering av programvaran, men det var väldigt enkelt fixat.
Med Dolby Surround gör Philips-anläggningen ett fint jobb med att simulera en större ljudbild från bara två högtalare. Emellanåt känns det nästan som om effekter kommer bakifrån och sammanhållningen är mycket bra.
Dialogen återges bättre än med 5.1-systemen eftersom högtalarna är större och klarar av undertoner bättre.
Subbasen tacklar inte de extrema baseffekterna fullt lika bra som 5.1-anläggningarna från Samsung, Panasonic och Sony. HTS7200 är rent allmänt mindre muskulöst så ljudet är lite ostabilt i de hårdaste actionscenerna. Men tonalt sett är sammanhållningen mycket bra och sammantaget är ljudet fint.
Med musik i stereo återges kvinnoröster mjukt och behagligt. Det saknas lite övertoner längst upp i toppen och vi saknar ett mer distinkt uttal. Med det är fin kontroll på dynamiken och låter aldrig vasst eller plågsamt.
Mansröster återges bättre än med någon av 5.1-anläggningarna. Philips högtalare är större och har bättre kontroll. Ett piano har bra snärt tack vare en god dynamik. Men matt i toppen blir det på grund av ovan nämnda brist på övertonstruktur.
Det är positivt att högtalarna tål en hel del tryck och kan spela förhållandevis högt innan de börjar förvränga. När de väl bryter upp låter det däremot riktigt illa, så håll dig inom rätt volymer.

HTS7200 är ett 2.1-system som är idealiskt för dem som inte har plats för eller inte vill ha bakhögtalare. Det har USB-port med stöd för de mest relevanta musik- och videoformaten, inklusive AVCHD. De flesta av dina nedladdade filer kan alltså spelas direkt via USB. Porten används också för att uppgradera BD-programvaran. Du laddar bara ned uppgraderingsfilen från Philips hemsida, lägger över den på ett USB-minne och pluggar in det i porten. Vad vi saknar är en möjlighet att ställa in avstånd och ljudnivå till de olika kanalerna, särskilt subbasen. I stället måste denna ställas ungefär lika långt från soffan som högtalarna.   Ljudkvalitet ”Terminator: Salvation” gick inte att spela utan en uppgradering av programvaran, men det var väldigt enkelt fixat. Med Dolby Surround gör Philips-anläggningen ett fint jobb med att simulera en större ljudbild från bara två högtalare. Emellanåt känns det nästan som om effekter kommer bakifrån och sammanhållningen är mycket bra. Dialogen återges bättre än med 5.1-systemen eftersom högtalarna är större och klarar av undertoner bättre. Subbasen tacklar inte de extrema baseffekterna fullt lika bra som 5.1-anläggningarna från Samsung, Panasonic och Sony. HTS7200 är rent allmänt mindre muskulöst så ljudet är lite ostabilt i de hårdaste actionscenerna. Men tonalt sett är sammanhållningen mycket bra och sammantaget är ljudet fint. Med musik i stereo återges kvinnoröster mjukt och behagligt. Det saknas lite övertoner längst upp i toppen och vi saknar ett mer distinkt uttal. Med det är fin kontroll på dynamiken och låter aldrig vasst eller plågsamt. Mansröster återges bättre än med någon av 5.1-anläggningarna. Philips högtalare är större och har bättre kontroll. Ett piano har bra snärt tack vare en god dynamik. Men matt i toppen blir det på grund av ovan nämnda brist på övertonstruktur. Det är positivt att högtalarna tål en hel del tryck och kan spela förhållandevis högt innan de börjar förvränga. När de väl bryter upp låter det däremot riktigt illa, så håll dig inom rätt volymer.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips HTS7200
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Philips HTS7200 2.1-system 2 x 120 watt + 1 x 200 watt (4 ohm) HD-ljud och -bild BD-Live HDMI-utgång (ingen ingång) Pris: 7 000 kr
Pris: 7000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-