annons
annons

LG BH9520TWN

Inte bra nog

Jösses vilka stora högtalare! Det kan ha sina fördelar, fast i detta fall är storleken en nackdel.

Stort filmljud
Monoton bas Instängd klang i stereo

Stora högtalare kan ha fördelen att de ger ett kraftigare och fylligare ljud, på bekostnad av att de tar större plats. För att underlätta möbleringen en smula har LG givit sina bakkanaler trådlös överföring och bakhögtalarnas kablar kopplas till en förstärkare bakom soffan.

Huvudenheten är stilren och minimalistisk. En lucka täcker den 3D-kompatibla blu-ray-släden och en USB-port som är kompatibel med iPod, iPhone och iPad.

Trådlös nätverksfunktion innebär streaming av musik och video, och videotjänsten Netflix är en av apparna som kan installeras. Systemet går att styra med en fjärkontroll-app, fast den har sina begränsningar och ger bara smartmobilen samma gränssnitt som en vanlig fjärrkontroll.

Den trådlösa förstärkaren till bakhögtalarna måste paras ihop med huvudenheten på ett lite säreget sätt. Man måste hålla inne stoppknappen på huvudenheten samtidigt som mute-knappen på fjärrkontrollen, sedan måste man sticka in ett vasst föremål i ett hål på baksidan av förstärkaren. Under testets gång tappade systemet kommunikationen ett par gånger när anläggningen stängdes av, så när den sattes på igen var vi tvungna att upprepa den krångliga proceduren.

Ljudkvalitet
Musik i stereo lider av ett tämligen konstlat och plastigt burkljud. En annars välklingande gitarr låter lite som om gitarrlådan är utbytt mot en i plast. Häftig rockmusik smäller till med saftiga bastrummor, men den tonala kvaliteten är en smula plastig här också. Virveltrumman låter dämpad och märklig och rent allmänt är ljudbilden tämligen snäv och tät.

I surround låter det däremot en hel del bättre, tack vare en centerhögtalare som låter betydligt mindre instängd än resten av högtalarna. Filmdialoger och sångröster i surroundmusik låter mycket klarare. Och att ljudbilden målas upp på en mycket större duk gör att allting öppnar sig mycket mer. Dialogen är renare än i Sony-anläggningen.

Det finns gott om energi i subbasen och när man tittar på film märks det inte lika tydligt att den har tonala brister. Men något utpräglat musikaliskt system är detta definitivt inte.

Bästa pris på LG BH9520TWN
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 3D-Blu-ray med streaming
  • HDMI: 2 in, 1 ut (ARC)
  • Digitalt in: optisk + iPod via USB
  • Analogt in: RCA + 3,5-mm minijack
  • Trådlösa bakhögtalare
  • Fjärr-app till smartmobil
Pris: 8000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-