annons
annons
annons

Test av LG HX46R

Nästan gratis

LG:s anläggning ger imponerande mycket för nästan inga pengar. Åtminstone när det gäller funktioner.

Ljud & Bild tycker

  • Lättanvänd.
    Billig.
    Godkänt ljud.

  • Inga aha-upplevelser.

annons

Huvudenheten i LG:s anläggning är läcker och påminner om en stor klockradio. Skivladdningen görs vertikalt i en springa på höger sida. HDMI-ingångar finns inte, så om du vill ha ljud från spelkonsolen får du använda någon av de optiska digitalingångarna, eller om du har en TV som stöder ljudretur (ARC) via HDMI så kan du hämta ut ljudet via anläggningens HDMI-utgång.

Användning
HX46R går fort att koppla upp och menysystemet är enkelt att förstå sig på. Fjärrkontrollen är ganska bra men vi hade gärna haft färgkodning och lite bättre översikt. Suset från huvudenhetens fläkt hörs bara om man sänker ljudet riktigt mycket, det är inga problem på normal volym.

Det första vi lägger märke till är att det hörs lite skrapljud i högtalarna när man sätter på anläggningen. Det hade vi kunnat klara oss utan. Nätverksavspelningen sprider mer irritation än glädje eftersom den hoppar tillbaka till huvudmenyn varje gång man lämnar en album- eller artistmapp. Då får man börja om ända från början igen.

Ljudkvalitet
På låg volym fungerar HX46R helt okej med film och TV. Dialogen är tydlig och ljudet är naturligtvis fylligare än från TV:n. Men det slutar ändå med att vi höjer nivån på bashögtalaren till max. Virtuellt surroundljud fungerar inte särskilt bra, det låter ganska så slumpartat och stökigt. Vi föredrar ofta att lyssna i vanlig stereo.

I enkla musikstycken med kontrabas och ett lågmält piano (Richard Badendycks ”Peace”) klingar kontrabasen fint från mellanregistret och uppåt. Gnisslandet i bassträngarna framträder också och det är fin snärt i pianot. Basregistret är tämligen tunt men fungerar med sådan här musik. Bristen på tyngd blir mer märkbart när ljudbilden mättas. Vanlig popmusik låter tråkigt med lite bas, så man bör höja nivån här också. Var försiktig med att spela för högt, då börjar det lätt skorra. Mellanregistret är mer hermetiskt på pop och rock vilket gör att röster och instrument låter en smula hårt. Det är också något med fasen mellan diskant och mellanregister som inte är helt felfritt, så stereoperspektivet är en aning odefinierat.

Sammantaget får du mycket för pengarna men inga stora ljudupplevelser.

Fakta

  • 3D, BD-Live, FM-radio
  • LAN, streaming
  • HDMI: 1 ut (ARC), 0 in
  • 2 x optisk digitalingång
Tillverkare:
LG
Pris:
2.700,-
Importör:
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons