annons
annons

Voddler

Rörigt budgetutbud

Ett lågt pris och många mobila plattformar är lockande men katalogen saknar topptitlarna.

Voddler har en låg månadskostnad och till och med gratisfilmer med reklam.
Tyvärr är det jobbigt att navigera bland innehållet och om det finns pärlor bland titlarna så är de svåra att hitta i biblioteket. Det finns inte heller något lätt sätt att se dem på TV-apparaten.

Förutom hyrtjänsten finns numera även Voddler Plus där man som hos konkurrenterna kan strömma film till en månadskostnad. Förutom att titta på datorn kan man även använda deras app i smartmobiler och surfplattor, men alla titlar finns dock inte för alla plattformar. Vill man titta på sin TV måste man dock dra sladdar då Voddler varken finns för Smart-TV eller konsoler. Ett fåtal titlar är tillgängliga i HD men surroundljud erbjuds inte.

Presentationen av innehållet är rörig och vi saknar avdelningar eller genrer i gränssnittet. Man kan dock få fram dem genom att filtrera eller söka, men det är ingen snygg lösning. Alla möjligheter gör det rörigt på sajten och det känns inte inbjudande. Man kan dock betygsätta filmer och dela med sig på sociala nätverk. Titlarna har tillräckligt mycket information och man kan klicka sig vidare till fler titlar baserat på nyckelord eller medverkande personer.

Förutom det tusental filmer som ingår i Plus-abonnemanget finns även lika många till som är gratisfilmer med reklam. Innehållet är tyvärr inte så mycket att bli upphetsad över. Det finns vissa TV-serier som exempelvis Andromeda och man kan snubbla över äldre bra filmer. Men mest av allt påminner det om nedersta hyllan i videobutiken. En unik funktion är dock att man kan ladda upp sina filmer och få tillgång till dem strömmat, samt att man kan dela med sig av dem till sina vänner.

Slutsats
Att gratisfilmerna med reklam inte är några höjdare kan man förstå. Men varför man skulle vilja betala för ett månadsabonnemang när det fortfarande knappt finns några lockande titlar är svårare att begripa. Katalogen presenteras i en enda lång lista och man måste pilla med filter och sökningar för att hitta vad man är ute efter. Ytterst få titlar finns dessutom i HD-upplösning och Voddler finns inte inbyggt i några smart-apparater eller konsoler. Det känns inte värt besväret trots det låga priset.

Bästa pris på Voddler
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-