annons
annons

Viaplay

Lättillgängligt och omfattande

Stort utbud, exklusiva sportsändningar och många sätt att se på innehållet.

Med mycket skandinaviskt innehåll, nya filmer och framför allt sportsändningar så har Viaplay ett unikt och bra innehåll. Man finns dessutom tillgängliga i många apparater.
Man har däremot inte lika många bra äldre filmer eller amerikanska serier.

Viaplay har två olika abonnemang beroende på om man bara vill ha serier och film eller om man även vill få tillgång till alla sportsändningar. Till skillnad från konkurrenterna så måste man inte alltid vara uppkopplad. På Apples enheter kan man ladda ner innehåll och se offline, vilket är toppen på resan. Förutom datorn kan man titta på innehållet från en mängd olika enheter som Smart-TV, smartmobiler och surfplattor samt spelkonsoler. Man kan även titta på Viaplay via Viasat-boxen.

Huvudkategorierna är serier, film, sport, barn samt hyrbutiken med de hetaste filmerna. Allt är indelat i kategorier som sedan kan sorteras efter popularitet, ålder och betyg. Det är smidigt att bläddra bland innehållet och det finns mycket info om varje titel, där man även kan klicka fram mer av regissören eller skådespelarna. Man kan dock inte sätta egna betyg på titlarna och därmed finns inte heller något rekommendationssystem. Sökfunktionen är inte heller bland de bättre.

Det som gör Viaplays utbud unikt är att de förutom film och TV-serier även har mängder av sport. Viaplay har första tjing på titlar från Sony, Disney och NBC Universal vilket gör att man hittar många nya filmer på tjänsten. Bland TV-serierna är man starka på skandinaviska serier men inte lika framme när det gäller de största amerikanska serierna. Man kan dock hitta exempelvis The Blacklist, Grey’s Anatomy och The Walking Dead. Det finns också ett bra utbud av barnfilmer och -serier.

Slutsats
Viaplay är den enda egentliga konkurrenten till dominerande Netflix. Tjänsten kommer till allt fler apparater vilket gör det enklare att titta på innehållet från TV-soffan. Och när det gäller sport, nya filmer samt skandinaviska filmer och serier så är man överlägset bättre. För barnen har man ungefär lika mycket men däremot är man sämre på nya amerikanska serier och katalogen är inte lika imponerande. Beroende på tyck och smak kan Viaplay ändå vara ett bättre val än Netflix för många.

Bästa pris på Viaplay
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-