annons
annons

HBO Nordic

Färska kvalitetsserier

Se de senaste avsnitten av kända serier direkt efter den amerikanska premiären.

Många av de bästa påkostade TV-serierna finns tillgängliga med alla säsonger på plats och nya avsnitt som släpps direkt efter sändningen i USA.
Utbudet av övrigt är relativt magert och det är svårt att hitta om man inte vet exakt vad man är sugen på att se.

Gillar man att följa TV-serier så har man säkert sett många av HBO:s påkostade produktioner. Och vill man se mer av dem så är det deras videotjänst som gäller. När HBO Nordic lanserades fick de kritik för sina abonnemangsvillkor. Det har de dock fixat nu så att det är lika billigt och smidigt som hos konkurrenterna. HD-upplösning finns för utvalda titlar och funkar på datorn och Smart-TV. Surroundljud finns dock bara om man använder Xbox 360-appen. Man kan även titta på sin iPhone eller iPad genom deras app.

Gränssnittet är rent och snyggt men känns gjort för TV-skärmen med stora bilder och en navigering som består av att klicka sig fram. TV-serierna står i bokstavsordning utan kategorier men bland filmerna är de åtminstone indelade i kategorier. Däremot finns det inget sätt att söka vilket är minst sagt konstigt. Man får inte heller speciellt mycket information om titlarna, man kan inte klicka sig vidare till relaterade titlar och det finns inga rekommendationer.

HBO:s trumfkort är sina välgjorda TV-serier som Sopranos, Generation Kill, Band of Brothers och Game of Thrones. Man har alla säsonger av de klassiska serierna men framför allt får man direkt tillgång till de senaste avsnitten av de nya serierna. Det finns dock ett ganska bra utbud även av filmer och dokumentärer men utbudet är mest inriktat på lite äldre komedier och drama. Man har inga premiärfilmer, få svenska titlar, knappt några barnfilmer och väldigt lite skräck och science fiction.

Slutsats
HBO Nordic är inte gjort för att man ska upptäcka nya filmer eller utforska biblioteket. Det är ett passivt tittande för den som vet vad den vill se och som vill ha mycket av samma. Tjänsten är som gjord för maratontittande av serier man missat eller när man vill komma ikapp senaste säsongen. Förutom det stora biblioteket av egna serier med de senaste avsnitten snabbt tillgängliga så är utbudet ganska magert. Det är också synd att man inte finns till Playstation eller hos fler smart-TV-märken.

Bästa pris på HBO Nordic
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-