annons
annons

Filmnet

Hollywoodpremiärer

Ett bra utbud av filmer och TV-serier och en ny sökfunktion som gör det lätt att hitta.

Filmnet har ett bra utbud av nya amerikanska filmer och relativt många klassiker och svenska titlar. Bra information om titlarna och en smidig sökfunktion.
Tyvärr finns oftast bara den senaste säsongen av TV-serier och det finns inget enkelt sätt att se innehållet på TV-apparaten.

För den som inte vill ha hela utbudet från C More utan som nöjer sig med ”bara” biblioteket av filmer och TV-serier kan man spara en slant på att abonnera på Filmnet istället. Därmed är kvaliteten på innehållet likadan. Det vill säga att inte speciellt många filmer finns i HD och att man inte kan få surroundljud. Man kan titta på datorn eller på surfplattor. Det är uppdaterade appar på gång och även appar för smartmobiler.

Filmnet har däremot uppdaterat sin plattform vilket bland annat innebär en bättre sökning än C More Play. Man kan söka på stämningar och teman samt att sökresultaten känns mer relevanta och framför allt tydligare. Titlarna är indelade både i kategorier och spellistor utefter genre och stämning, men även ursprung som den speciella avdelningen för svenska filmer. Rekommendationerna funkar bra och blir mer relevanta ju fler titlar man tittar på och betygsätter.

Man erbjuder skandinaviska filmer och nya Hollywood-filmer (titlar från Fox och Paramount visas först på Filmnet) samt amerikanska och svenska TV-serier. Utbudet är det samma som på C More Play, det vill säga att man har ett ganska bra utbud av barnfilmer, klassiker och kvalitetsfilmer. När det gäller TV-serierna är det ofta bara den senaste säsongen som finns tillgänglig. Däremot har man alla säsongen av serier som Heroes, Solsidan och The Shield.

Slutsats
Innehållet i Filmnet är faktiskt riktigt bra med nya toppfilmer man inte hittar hos konkurrenterna. Till skillnad från de amerikanska konkurrenterna så finns det även skandinaviska filmer och TV-serier. Ska man titta ikapp på TV-serier så blir man dock besviken då oftast bara senaste säsongen finns att tillgå. Den nya sökfunktionen gör det lätt att hitta något att titta på och rekommendationerna är okej. Däremot är det en stor nackdel att man inte har appar för smart-TV-apparater eller spelkonsoler.

Bästa pris på Filmnet
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-