annonse
annonse

Grape O400

Generös budgetbas

Här är hörlurarna för dig som älskar bas men som inte vill ha för mycket av det goda. För de här pengarna är Grape-lurarna med kåpor av valnöt ett bra val.

Trä i kåporna lyfter kvalitetsintrycket. De kompakta och lätta hörlurarna har en stor ljudbild med fyllig bas. Kabel med mikrofon passar perfekt med mobilen. Grape O400 är ett par billiga hörlurar som låter fint och som inte alla andra har.
Vi tycker att ljudbilden är en smula obalanserad, och det som inte är äkta trä är enkel plast som sänker kvalitetskänslan.

Grape är ett förhållandevis oskrivet blad när det handlar om hörlurar. De har satsat på en miljövänlig profil och donerar 1 dollar för varje såld hörlur – och så är hörlurarna gjorda av trä. Nuvarande toppmodellen kostar 1000 kronor och är avsedd för bärbart bruk och har mikrofon på sladden. Så att man kan svara i telefon utan att ta av sig hörlurarna.

De slutna kåporna är gjorda av svartbetsad valnöt. Kuddarna är klädda i konstläder och precis så stora att de räcker runt öronen. Träytan är av fin kvalitet, men resten av hörlurarna är gjord av gjuten plast. Komforten är faktiskt riktigt bra, O400 är förhållandevis lätta och trycker inte hårt mot huvudet. De här kan de flesta ha på sig länge.

Men även om kåporna är slutna så läcker de ut ljud – och framför allt: de dämpar inte mycket oväsen utifrån. Det innebär att de inte är något idealiskt resesällskap på längre flygresor, eller tågresor för den delen.

De är desto bättre på tryck. Här får man gott om bas. Inte så mycket att det låter överdrivet eller obehagligt, men trumslagen känns allt i öronsnibbarna. De 500 mm stora elementen sparkar ifrån sig rejält i basen. De går inte så våldsamt djupt, men är seriöst potenta. Du känner att du har O400 på huvudet när du rattar upp volymen.

Men den massiva, fast inte våldsamma, basen gör också att ljudbilden inte är kolossalt välbalanserad. Jag saknar mer fyllighet i mellanregistret, eftersom diskanten kan bli en smula påträngande när man höjer volymen. Ljudbildens balans är godkänd med tanke på priset. Ur det perspektivet är Grape O400 ett mycket bra val. Ett bastant stereoperspektiv och en engagerande bas gör dem åtminstone inte tråkiga att lyssna på. Ett bra alternativ i prisklassen, framför allt för folk i farten som trivs med generös bas.

Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Sluten hörlur
  • Mikrofon
  • 50-mm element
  • 32 ohm, 110 dB
  • 200 gram
  • 1 000 kr
  • se.eetgroup.com
Pris: 1000,-

Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-