annonse
annonse
annonse

test: Geneva Touring L

September 2017Geneva Touring L

Elegant reseradio

Den kostar lite mer, men är det bästa valet för de som är intresserade av bra ljud.

Välbalanserad ljudbild med fokuserat mellanregister och fyllig bas.
Svårt att läsa displayen i solljus. Inget väderskydd.

Ett par snäpp ovanför de vanliga radioapparaterna man hittar i alla elektronikbutiker finns Geneva. Lite dyrare, lite annorlunda design och – i det här fallet – en skamlös flört med 60-talets transistorradioapparater.

På 10 år har Geneva Labs lyckats etablera sig på premiummarknaden med snygga högtalare i Bauhaus-design. Men deras reseprodukter, och deras bärbara, har inte fått samma uppmärksamhet. Det kan Geneva Touring L ändra på. En batteridriven reseradio med Blue­tooth som ser ut som om den kommer från 60-talet.

Radion påminner om både Tandberg, Braun och Bang & Olufsens gamla resemodeller och är storebror till Touring S. Som vi testade nyligen.

Den pyttelilla S-modellen är perfekt när storleken spelar roll – den går till exempel ner i en liten resväska och tar ingen plats på nattduksbordet – men L-modellen är nästan en hel anläggning på egen hand.

Då menar jag inte att du äntligen kan kasta ut den gamla stereon, men den är ett spännande alternativ till en Bluetooth-högtalare. Inte bara för att den har Bluetooth utan för att den, till skillnad från många reseradioapparater med FM och DAB, låter förbaskat bra.

Bärbar men inte stänksäker

Geneva anger batteritiden till 30 timmar, det är en konservativ uppskattning eftersom den spelar lite längre än så på måttlig volym. Den är inte skyddad mot väder och vind och du kan inte styra den med någon Genava-app. Den stöder inte multiroom heller, och för somliga är det i minsta laget med bara sex minnen för förvalda radiostationer.

Men den är mycket läckert byggd, med aluminium överdraget med svart, vitt, rött eller – vår favorit – konjaksbrunt konstläder.

Ett handtag sträcker sig längs hela bredden och laddningen görs med en USB-kabel och laddare som ingår.

Balanserat ljud

Det underlättar att den är användarvänlig. Här behöver man inte konfigurera någonting alls. Vrid volymratten för att slå på och välj lyssningsvolym och lagra favoritstationerna genom att hålla inne en av de fem knapparna på ovansidan i ett par sekunder. Skärmen är delvis dold bakom ett perforerat galler, men väldigt lättläst utom i solljus.

I slutändan är det ljudet som betyder mest för de flesta av oss. Radion ska ju trots allt användas till musik. Även om det inte är någon ersättning för en bra anläggning så är Geneva Touring L ett bra alternativ för dem som gillar lite tryck och ett fylligt ljud. Sådant finns det hinkvis av. Den kör över de flesta radioapparater vi har testat.

Ljudet utmärker sig på tre viktiga områden: Mellanregistret är renare och har bättre fokus än i de flesta andra radioapparater, det finns gott om bas, utan att den låter påträngande, och ljudbilden har bra sammanhållning. Högt spelar den också, fast då får man leva med lite förvrängning.

En del radioapparater – både de som står på bord hemma och de som tas med på resa – är bra på pop, rock och hiphop, men Geneva-radion är bra på det mesta. Stråkar i klassisk musik har tydligare fokus, basen i R&B och pop/rock är tillräckligt väldefinierad för att man enkelt ska kunna följa rytmen, och balansen från bas till diskant är mycket bättre än väntat i en reseradio.

Den bästa reseradion

Geneva Touring L är den bästa radion vi har testat hittills. Den kombinerar en stabil konstruktion med tilltalande design och bättre ljud än man hittar på andra håll. Hade den varit stänksäker och haft en skärm som var lättare att tyda i solljus så hade den varit perfekt. Perfektion finns inte i den här klassen, men Geneva-radion kommer farligt nära.

<
>
Touring L finns i flera färger: rött, vitt, svart och brunt.
Ett par snäpp ovanför de vanliga radioapparaterna man hittar i alla elektronikbutiker finns Geneva. Lite dyrare, lite annorlunda design och – i det här fallet – en skamlös flört med 60-talets transistorradioapparater.På 10 år har Geneva Labs lyckats etablera sig på premiummarknaden med snygga högtalare i Bauhaus-design. Men deras reseprodukter, och deras bärbara, har inte fått samma uppmärksamhet. Det kan Geneva Touring L ändra på. En batteridriven reseradio med Blue­tooth som ser ut som om den kommer från 60-talet.Radion påminner om både Tandberg, Braun och Bang & Olufsens gamla resemodeller och är storebror till Touring S. Som vi testade nyligen.Den pyttelilla S-modellen är perfekt när storleken spelar roll – den går till exempel ner i en liten resväska och tar ingen plats på nattduksbordet – men L-modellen är nästan en hel anläggning på egen hand.Då menar jag inte att du äntligen kan kasta ut den gamla stereon, men den är ett spännande alternativ till en Bluetooth-högtalare. Inte bara för att den har Bluetooth utan för att den, till skillnad från många reseradioapparater med FM och DAB, låter förbaskat bra.

Bärbar men inte stänksäker

Geneva anger batteritiden till 30 timmar, det är en konservativ uppskattning eftersom den spelar lite längre än så på måttlig volym. Den är inte skyddad mot väder och vind och du kan inte styra den med någon Genava-app. Den stöder inte multiroom heller, och för somliga är det i minsta laget med bara sex minnen för förvalda radiostationer.Men den är mycket läckert byggd, med aluminium överdraget med svart, vitt, rött eller – vår favorit – konjaksbrunt konstläder.Ett handtag sträcker sig längs hela bredden och laddningen görs med en USB-kabel och laddare som ingår.

Balanserat ljud

Det underlättar att den är användarvänlig. Här behöver man inte konfigurera någonting alls. Vrid volymratten för att slå på och välj lyssningsvolym och lagra favoritstationerna genom att hålla inne en av de fem knapparna på ovansidan i ett par sekunder. Skärmen är delvis dold bakom ett perforerat galler, men väldigt lättläst utom i solljus.I slutändan är det ljudet som betyder mest för de flesta av oss. Radion ska ju trots allt användas till musik. Även om det inte är någon ersättning för en bra anläggning så är Geneva Touring L ett bra alternativ för dem som gillar lite tryck och ett fylligt ljud. Sådant finns det hinkvis av. Den kör över de flesta radioapparater vi har testat.Ljudet utmärker sig på tre viktiga områden: Mellanregistret är renare och har bättre fokus än i de flesta andra radioapparater, det finns gott om bas, utan att den låter påträngande, och ljudbilden har bra sammanhållning. Högt spelar den också, fast då får man leva med lite förvrängning.En del radioapparater – både de som står på bord hemma och de som tas med på resa – är bra på pop, rock och hiphop, men Geneva-radion är bra på det mesta. Stråkar i klassisk musik har tydligare fokus, basen i R&B och pop/rock är tillräckligt väldefinierad för att man enkelt ska kunna följa rytmen, och balansen från bas till diskant är mycket bättre än väntat i en reseradio.

Den bästa reseradion

Geneva Touring L är den bästa radion vi har testat hittills. Den kombinerar en stabil konstruktion med tilltalande design och bättre ljud än man hittar på andra håll. Hade den varit stänksäker och haft en skärm som var lättare att tyda i solljus så hade den varit perfekt. Perfektion finns inte i den här klassen, men Geneva-radion kommer farligt nära.[gallery ids="68142,68143,68144"]
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Geneva Touring L
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Geneva Touring L
FM/DAB+
Bluetooth
Linjeingång
Sex förval
30 timmars batteritid
23,5 x 14,9 x 17,6 cm
Vit, röd, svart eller brun
Webb: eu.genevalab.com

Pris: 3500,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nikon Z6

Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019

Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.

2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+

Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.

grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet

En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Trådlös McIntosh-soundbar

Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.

Sluten toppmodell och förstärkare från Focal

Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.

Recension
The Predator (2018)

Skugga från det förflutna

Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.

Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

annonse

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.

grupptest
5 gaming-PC i premiumklassen

Fem häftiga

Det behövs bra grejor när det ska spelas. Vi har gett oss ut på slagfältet med fem bärbara datorer som inte bangar för något.

test
Marantz NA6006

Utsökt spelare med vital brist

Den här nätverksspelaren är lättskött, spelar det mesta och låter jättebra. Men de som strömmar högupplöst musik blir besvikna.

De första bilderna från Lumix S1R

Vi har fotograferat med Panasonics flaggskepp, som kan ta bilder med uppemot till 187 Mp!

Sonus faber går in i väggen

Nu kommer italienarna med lanserar in-wall-högtalare.

Fler Pentax-objektiv

I väntan på nya kameror kan vi glädja oss åt två nya vidvinkelobjektiv.

Hörlurar för battle-spel

Logitech har utvecklat helt ny ljudteknik speciellt för battle-spel.

test
Ring Stick Up Cam Wired

Smidig övervakning som kostar

Man har inte mycket nytta av Ring Stick Up Cam Wired utan ett abonnemang, som gör att Ring laddar upp videofilmerna till molnet.