annonse
annonse
annonse

Geneva Model L DAB+

Anläggningen för moderna hem

Ska det vara trådlöst och bekvämt ska du leta efter den här anläggningen. Den har till och med CD-spelare och radio.

Plus
Geneva Model L kan stå i en hylla, på en bänk eller på ett golvstativ. Den kan gott och väl ersätta en åldrande stereo. Ljudet är fenomenalt för att komma från en så liten låda, och med CD-spelare och radio samt trådlös överföring täcker Geneva de flestas behov.
Minus
Apple-användare kan inte spela musik via AirPlay trådlöst och 2 000 kronor tycker vi är i mesta laget för golvstativet.


Du slipper massor av sladdar och högtalare som gör vardagsrummet fulare om du väljer Geneva Sound System Model L – eller bara Model L som den också kallas. Detta är nämligen en komplett anläggning där allting är samlat på ett ställe. Som vanligt när det handlar om Geneva är byggkvaliteten fin och man kan säga detsamma om ljudkvaliteten. Som verkligen kan få grannen att tappa hakan.

Geneva har nämligen fräschat upp L-modellen och stoppat i ny teknik på insidan samt lagt till bluetooth och DAB-radio. Vanlig FM-radio finns naturligtvis också.

Model L kan fungera som TV-högtalare om man inte vill ha en ljudlimpa. Om TV:n har en analog utgång, vill säga. För det finns ingen optisk digitalingång på Geneva-anläggningen.

För de flesta nu för tiden är det nog viktigare att man kan strömma musiken trådlöst. Med hjälp av bluetooth. Det gör att i princip alla trådlösa enheter – surfplattor, mobiltelefoner, MP3-spelare och så vidare – fungerar med Model L.

De gamla CD-skivorna behöver du för övrigt inte slänga. Anläggningen har nämligen en CD-springa på ovansidan. Släpp bara ner skivan så börjar den spela efter bara ett par sekunder.

Då börjar det roliga. Med starka 125 watt till förfogande sparkar Model L igång rejält när man vridet upp ljudet. Om man ställer den mot bakväggen kan man behöva dämpa basen en smula, för den sätter verkligen blomkrukor och små husdjur i gungning. Basen dundrar fint när man drar på och det känns i magen. Men på samma gång är ljudet ganska så välbalanserat. Det sticker till bitvis i diskanten om man spelar för högt. Men låter man bli det så bor det mycket musikglädje i Geneva Model L.

Även när man byter från CD till bluetooth. Då är inte ljudkvaliteten fullt lika frisk och välfokuserad längre, fast det beror snarare på ljudkvaliteten från Spotify, och bluetooth-överföringen, än på anläggningen.

Slutsats
Geneva Model L är en av de roligaste små allt-i-ett-systemen vi vet om. Den nya versionen med bluetooth är ännu bättre än den förra, och ett av de bästa alternativen i den här klassen. Man kan välja mellan svart, rött och vitt, och vilken färg man än väljer så får man en fenomenalt välljudande anläggning. Som passar perfekt i moderna hem.

 

Plus Geneva Model L kan stå i en hylla, på en bänk eller på ett golvstativ. Den kan gott och väl ersätta en åldrande stereo. Ljudet är fenomenalt för att komma från en så liten låda, och med CD-spelare och radio samt trådlös överföring täcker Geneva de flestas behov.
Minus Apple-användare kan inte spela musik via AirPlay trådlöst och 2 000 kronor tycker vi är i mesta laget för golvstativet.

Du slipper massor av sladdar och högtalare som gör vardagsrummet fulare om du väljer Geneva Sound System Model L – eller bara Model L som den också kallas. Detta är nämligen en komplett anläggning där allting är samlat på ett ställe. Som vanligt när det handlar om Geneva är byggkvaliteten fin och man kan säga detsamma om ljudkvaliteten. Som verkligen kan få grannen att tappa hakan.Geneva har nämligen fräschat upp L-modellen och stoppat i ny teknik på insidan samt lagt till bluetooth och DAB-radio. Vanlig FM-radio finns naturligtvis också.Model L kan fungera som TV-högtalare om man inte vill ha en ljudlimpa. Om TV:n har en analog utgång, vill säga. För det finns ingen optisk digitalingång på Geneva-anläggningen.För de flesta nu för tiden är det nog viktigare att man kan strömma musiken trådlöst. Med hjälp av bluetooth. Det gör att i princip alla trådlösa enheter – surfplattor, mobiltelefoner, MP3-spelare och så vidare – fungerar med Model L.De gamla CD-skivorna behöver du för övrigt inte slänga. Anläggningen har nämligen en CD-springa på ovansidan. Släpp bara ner skivan så börjar den spela efter bara ett par sekunder.Då börjar det roliga. Med starka 125 watt till förfogande sparkar Model L igång rejält när man vridet upp ljudet. Om man ställer den mot bakväggen kan man behöva dämpa basen en smula, för den sätter verkligen blomkrukor och små husdjur i gungning. Basen dundrar fint när man drar på och det känns i magen. Men på samma gång är ljudet ganska så välbalanserat. Det sticker till bitvis i diskanten om man spelar för högt. Men låter man bli det så bor det mycket musikglädje i Geneva Model L.Även när man byter från CD till bluetooth. Då är inte ljudkvaliteten fullt lika frisk och välfokuserad längre, fast det beror snarare på ljudkvaliteten från Spotify, och bluetooth-överföringen, än på anläggningen.Slutsats Geneva Model L är en av de roligaste små allt-i-ett-systemen vi vet om. Den nya versionen med bluetooth är ännu bättre än den förra, och ett av de bästa alternativen i den här klassen. Man kan välja mellan svart, rött och vitt, och vilken färg man än väljer så får man en fenomenalt välljudande anläggning. Som passar perfekt i moderna hem. 
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Geneva Model L DAB+
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Bluetooth-streaming
  • CD-spelare
  • FM och DAB+
  • Ljudingång
  • 12 000 kr
  • Genevalab.com/sound/se
Pris: 12000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nikon Z6

Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019

Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.

2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+

Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.

grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet

En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Trådlös McIntosh-soundbar

Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.

Sluten toppmodell och förstärkare från Focal

Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.

Recension
The Predator (2018)

Skugga från det förflutna

Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.

Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.

grupptest
5 gaming-PC i premiumklassen

Fem häftiga

Det behövs bra grejor när det ska spelas. Vi har gett oss ut på slagfältet med fem bärbara datorer som inte bangar för något.

test
Marantz NA6006

Utsökt spelare med vital brist

Den här nätverksspelaren är lättskött, spelar det mesta och låter jättebra. Men de som strömmar högupplöst musik blir besvikna.

De första bilderna från Lumix S1R

Vi har fotograferat med Panasonics flaggskepp, som kan ta bilder med uppemot till 187 Mp!

Sonus faber går in i väggen

Nu kommer italienarna med lanserar in-wall-högtalare.

Fler Pentax-objektiv

I väntan på nya kameror kan vi glädja oss åt två nya vidvinkelobjektiv.

Hörlurar för battle-spel

Logitech har utvecklat helt ny ljudteknik speciellt för battle-spel.

test
Ring Stick Up Cam Wired

Smidig övervakning som kostar

Man har inte mycket nytta av Ring Stick Up Cam Wired utan ett abonnemang, som gör att Ring laddar upp videofilmerna till molnet.