annons
annons

LG G Watch R och Samsung Gear S

Vad är bäst i smartklockan?

Samsung och LG har helt motsatta uppfattningar om vad en smartklocka ska kunna.

Inte nog med att vi ska köpa nya, mer avancerade smartmobiler varje år, nu vill tillverkarna övertyga oss om att vi dessutom behöver en smartklocka på handleden. De första modellerna vi såg hade antingen så få funktioner att de var meningslösa, eller så var de överlastade med finesser, kostade en förmögenhet och hade usel batteritid. Nu finns det dock mer lättdrivna operativsystem för klockorna och i den här duellen ska vi se hur de två motsatta lägren står sig mot varandra.

Så vad ska man ha en smartklocka till? Tanken är att man inte ska behöva sträcka sig efter mobilen hela tiden. Kommer det ett SMS eller en påminnelse om ett möte så kan man bara kasta en blick på klockan för att se om det är något viktigt. Vill man se vädret eller kolla vad klockan är behöver man inte rota fram mobilen. Dessutom kan de i viss mån ersätta träningsarmbanden då de både räknar steg och kan kolla pulsen. Som en bonus känns det inte som att man förolämpar sitt sällskap genom att titta på klockan.

Vilken av de två klockorna man föredrar beror mycket på vad man är ute efter. Vill man ha en funktionsspäckad apparat som man kan göra mycket med, men som är klumpig och relativt batteritörstig? Eller en snygg och smidig klocka som främst används för att se och reagera på notifieringar, men som har framtidspotential? Om man nu ska ha en smartklocka alls i dagsläget. Det ska dock bli spännande att se vilka smarta funktioner Google lägger till i Android Wear i framtiden.

ANDROID WEAR
Googles operativsystem för smartklockor och liknande enheter. Tät integration med Android vilket gör att enkla uppgifter som notifieringar inte kräver någon anpassning av apparna i mobilen. Bättre utbud av appar, som Googles appar, Facebook Messenger, TrackID, Hotels.com, Runkeeper, WhatsApp, Evernote.TIZEN
Ett öppet operativsystem baserat på Linux som ska ge en enhetlig upplevelse för olika typer av enheter. Ska fungera på surfplattor, mobiler, smartklockor, kameror, navigatorer, smart-TV samt i bilar. Stöds bland annat av Intel, Huawei, Panasonic och Samsung. Mycket begränsat urval av appar och få man känner igen (Opera, Deezer, Endomondo).

Bästa pris på LG G Watch R och Samsung Gear S
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-