annons
annons

Asus Zenbook UX32VD

Monsterprestanda

Asus senaste ultrabook är som en datorversion av ett bonsai-träd: prestanda som en stor dator, fast allt tar nästan ingen plats alls.

Monsterprestanda Högst skärmupplösning Enastående högtalare
Lite billigt tangentbord

Enda skälet till att Asus Zenbook UX32VD inte vinner detta test är att en annan ultrabook är med som nästan har samma prestanda som Asus och som dessutom har en design och en användarkänsla som i stort sett sopar banan med allt annat vi har sett.

Men låt det vara sagt direkt: Asus Zenbook UX32VD är med sin Geekbench-poäng på 7350 testets vinnare när det gäller rå kraft och brutala prestanda. Det är också den enda datorn som har en Intel Core i7-pocessor. Zenbook är testvinnare även när det gäller skärmupplösning. Hela 1920 x 1080 pixlar har det blivit plats för på den 13,3 tum stora skärmen, som är så ljusstark och har så dynamiska färger att det nästan är för mycket. Man förfogar alltså över en enorm arbetsyta, men det gäller att ha bra syn, för ikoner och bokstäver se små ut på skärmen.

De inbyggda högtalarna är av typen B&O ICEpower SonicMaster vilket faktiskt innebär att man kan få ett helt godkänt ljud, till skillnad från i stort sett alla andra ultrabookar vi har testat.

Även designen är absolut godkänd. Skalet är av aluminium – mörk på utsidan och ljus på insidan – och tangenterna är belysta. Dessvärre har Asus snålat in en smula på tangentbordet, vilket är synd när man använder det så mycket.

Med ett pris på 10 000 kronor för prestanda på den här nivån är Asus Zenbook ett riktigt superköp, och vi tvekar inte ett ögonblink att dela ut utmärkelsen Bästa köp.

Bästa pris på Asus Zenbook UX32VD
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Microsoft Windows 7 Home Premium
  • Intel Core i7 2,4 GHz Ivy Bridge, 4 GB RAM, 500 GB HDD + 24 GB SSD cache, HDMI, LAN, USB (3 x 3.0), SD-kort, HD-webbkamera
  • 13,3-tums LED-skärm, 1920 x 1080 pixlar
  • Upp till 7 timmars batteritid
  • 18 x 326 x 223 mm, 1,47 kg
Pris: 10000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-