annons
annons
annons

Test av Fujitsu Stylistic M532

Till arbete och vardags

Fujitsu har försökt bygga en surfplatta som både kan användas på jobbet och därhemma. Det har de lyckats delvis med.

Ljud & Bild tycker

 • Både Wi-Fi och 3G
  Lysande kamera
  Bra för arbete

 • För mycket crapware
  Uselt ljud

annons

Tanken med Fujitsus Stylistic M532 är att den ska kunna användas i diverse företagslösningar och därför levereras den bland annat med både W-Fi och 3G (HSPA+) och ett komplett officepaket, diverse säkerhetslösningar samt appar till Citrix och VMware. Så långt är allt bra. Dessvärre har Fujitsu inte nöjt sig med det, utan ersatt en del standard-Android-appar med andra lösningar. Till exempel är den sedvanliga utforskaren utbytt mot den hopplösa ES File Explorer, som inte ens är anpassad för surfplattor och dessutom omöjligt att hitta i.

På papperet har Fujitsu-plattan samma skärm som Acer Iconia Tab A510, men i själva verket är Fujitsus skärm snyggare och mer ljusstark, med skarpare färger. Kameran är likadan som den i Asus Transformer Pad Infinity – alltså 8 Mp med LED-blixt – och tar därför stora och stiliga bilder som är knivskarpa och har naturliga färger. Man har dock inte riktigt samma inställningar i kamera-appen, som i övrigt är likadan. På Asus-plattan kan man till exempel ställa in ISO manuellt, vilket inte går i Stylistic M532. Det problemet hör dock hemma på avdelningen för petitesser.

Surfkänslan har både bra och dåliga sidor. De flesta sidor laddas snabbt, men navigeringen i sidorna kan hacka, och så upptäckte vi märkligt nog att flera sidor inte kunde öppnas alls med Chrome-webbläsaren.

Föga överraskande är media inte den här surfplattans starkaste sida, vilket märks på ett tunt ljud och på problem med avspelning av många filformat och kodekar. Vårt testspel körde däremot helt felfritt och Stylistic M532 har en Geekbench-poäng som är medelbra, så det är inget fel på prestanda.

Ska man övertala företagets IT-avdelning att köpa en surfplatta till alla medarbetare så är Fujitsu Stylistic M532 en ulv i fårakläder, eftersom den naturligtvis kan användas till många roliga saker förutom rent affärsmässiga, samtidigt som den seriösa profilen nog kan lyckas klämma surfplattekamelen genom IT-chefens nålsöga!

Fakta

 • Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
 • Nvidia Tegra 3 1,3 GHz quadcore-processor
 • 10,1-tums TFT WXGA (1280 x 800)
 • 8 Mp med LED-blixt/2 Mp-kamera (1080p HD-video)
 • 32 GB minne (+ microSD upp till 32 GB)
 • Wi-Fi/3G (HSPA+), Micro USB, Bluetooth 3.0
 • Accelerometer, gyroskop, magnetsensor
 • 263 x 8,6 x 175 mm
 • 560 g
Tillverkare:
Pris:
5.500,-
Bildkvalitet
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .