Test av Fujitsu Stylistic M532

Till arbete och vardags

Fujitsu har försökt bygga en surfplatta som både kan användas på jobbet och därhemma. Det har de lyckats delvis med.

Plus

Både Wi-Fi och 3G
Lysande kamera
Bra för arbete

Minus

För mycket crapware
Uselt ljud

Tanken med Fujitsus Stylistic M532 är att den ska kunna användas i diverse företagslösningar och därför levereras den bland annat med både W-Fi och 3G (HSPA+) och ett komplett officepaket, diverse säkerhetslösningar samt appar till Citrix och VMware. Så långt är allt bra. Dessvärre har Fujitsu inte nöjt sig med det, utan ersatt en del standard-Android-appar med andra lösningar. Till exempel är den sedvanliga utforskaren utbytt mot den hopplösa ES File Explorer, som inte ens är anpassad för surfplattor och dessutom omöjligt att hitta i.

På papperet har Fujitsu-plattan samma skärm som Acer Iconia Tab A510, men i själva verket är Fujitsus skärm snyggare och mer ljusstark, med skarpare färger. Kameran är likadan som den i Asus Transformer Pad Infinity – alltså 8 Mp med LED-blixt – och tar därför stora och stiliga bilder som är knivskarpa och har naturliga färger. Man har dock inte riktigt samma inställningar i kamera-appen, som i övrigt är likadan. På Asus-plattan kan man till exempel ställa in ISO manuellt, vilket inte går i Stylistic M532. Det problemet hör dock hemma på avdelningen för petitesser.

Surfkänslan har både bra och dåliga sidor. De flesta sidor laddas snabbt, men navigeringen i sidorna kan hacka, och så upptäckte vi märkligt nog att flera sidor inte kunde öppnas alls med Chrome-webbläsaren.

Föga överraskande är media inte den här surfplattans starkaste sida, vilket märks på ett tunt ljud och på problem med avspelning av många filformat och kodekar. Vårt testspel körde däremot helt felfritt och Stylistic M532 har en Geekbench-poäng som är medelbra, så det är inget fel på prestanda.

Ska man övertala företagets IT-avdelning att köpa en surfplatta till alla medarbetare så är Fujitsu Stylistic M532 en ulv i fårakläder, eftersom den naturligtvis kan användas till många roliga saker förutom rent affärsmässiga, samtidigt som den seriösa profilen nog kan lyckas klämma surfplattekamelen genom IT-chefens nålsöga!


Kommentarer (1)
  1. lena ståhlberg 26. februari 201511:34

    Hej jag har haft denna produkt i tio månader och nu laddar den inte Har bytt ut alla sladdar Vad kan problemet vara? Är det ens värd att reparera /Lena