annons
annons

Canon CanoScan 8800F

Fullträff från Canon

Med imponerande funktioner för prislappen och utmärkt resultat kan vi inte annat än hylla Canons bästa skanner.

Dammsensor Många program Snabb
Få dia i taget

Vid första anblicken är 8800 förvillande lik sin lillebror 5600. Vi hittar även här sju stycken snabbknappar på locket för att skanna, kopiera till en skrivare, mejla bilden eller skanna direkt till PDF. Den enda synliga skillnaden är att man flyttat strömbrytaren till locket. Bland tillbehören har det dock hänt lite. En större genomlysningslampa gör att man nu kan skanna två remsor film åt gången. Däremot är den inte tillräckligt stor för fler dia så även här är det fyra i taget som gäller. Nytt är en hållare för film i 120-format, så om det står det på önskelistan ska man definitivt välja denna modell över 5600F. 
Canons egen mjukvara som följer med är även i det här fallet Scangear och MP Navigator. På skivan finns även Scansoft Omnipage om man behöver OCR-inläsning. Men i övrigt är programpaketet betydligt mer komplett än för den mindre modellen i testet. Man får både med en begränsad version av skannerprogrammet Silverfast och trevligt nog Photoshop Elements för lite mer avancerad bildbehandling.
 
Prestanda och kvalitet
Sensorn har samma specifikationer som 5600F och upplösningen är fortfarande 4800 dpi vilket definitivt är bra nog i den här klassen. Den mest uppenbara skillnaden är att den är uppenbart raskare. Vi kom inte ner i de utlovade 7 sekunderna för en A4 men väl 11 vilket är väl så bra. En liten paus innan skanningen får man dock räkna med trots lovade noll sekunders uppvärmning. En dia skannas i 1200 dpi på bara 8 sekunder men ökar till 50 sekunder om man aktiverar bildkorrigeringen. Då får man faktiskt en hårdvarusensor för att upptäcka damm och repor vilket är mycket bra för att vara i en så pass överkomlig prisklass. 
Mycket riktigt trollar den bort föroreningar från bilderna på ett bra sätt. Detaljåtergivningen och tonomfång är mycket bra och skärpan får också godkänt. Åtminstone om man använder mjukvarans avancerade läge och gör korrekta inställningar. I det automatiska läget är vi däremot inte lika imponerade och svartvita foton når inte upp till samma nivå som färg.

Vid första anblicken är 8800 förvillande lik sin lillebror 5600. Vi hittar även här sju stycken snabbknappar på locket för att skanna, kopiera till en skrivare, mejla bilden eller skanna direkt till PDF. Den enda synliga skillnaden är att man flyttat strömbrytaren till locket. Bland tillbehören har det dock hänt lite. En större genomlysningslampa gör att man nu kan skanna två remsor film åt gången. Däremot är den inte tillräckligt stor för fler dia så även här är det fyra i taget som gäller. Nytt är en hållare för film i 120-format, så om det står det på önskelistan ska man definitivt välja denna modell över 5600F.  Canons egen mjukvara som följer med är även i det här fallet Scangear och MP Navigator. På skivan finns även Scansoft Omnipage om man behöver OCR-inläsning. Men i övrigt är programpaketet betydligt mer komplett än för den mindre modellen i testet. Man får både med en begränsad version av skannerprogrammet Silverfast och trevligt nog Photoshop Elements för lite mer avancerad bildbehandling.   Prestanda och kvalitet Sensorn har samma specifikationer som 5600F och upplösningen är fortfarande 4800 dpi vilket definitivt är bra nog i den här klassen. Den mest uppenbara skillnaden är att den är uppenbart raskare. Vi kom inte ner i de utlovade 7 sekunderna för en A4 men väl 11 vilket är väl så bra. En liten paus innan skanningen får man dock räkna med trots lovade noll sekunders uppvärmning. En dia skannas i 1200 dpi på bara 8 sekunder men ökar till 50 sekunder om man aktiverar bildkorrigeringen. Då får man faktiskt en hårdvarusensor för att upptäcka damm och repor vilket är mycket bra för att vara i en så pass överkomlig prisklass.  Mycket riktigt trollar den bort föroreningar från bilderna på ett bra sätt. Detaljåtergivningen och tonomfång är mycket bra och skärpan får också godkänt. Åtminstone om man använder mjukvarans avancerade läge och gör korrekta inställningar. I det automatiska läget är vi däremot inte lika imponerade och svartvita foton når inte upp till samma nivå som färg.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Canon CanoScan 8800F
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-