annons
annons

Quad Link D-1

Nästan hela vägen

Extern strömförsörjning innebär att Link D-1 är stationär. Fast tack vare ringa mått får den plats i datorväskan.

Låter bra Byggkvalitet Anslutningar
Lite egenbrus Väl snäll i ljudet Inte för hörlurar

Quad är mest kända för sina elektrostatiska högtalare av världsklass, med prislappar därefter. Den brittiska tillverkaren bygger andra saker också, inklusive elektronik. En nyhet är den här digitalomvandlaren som är gjord speciellt för att förvandla datorn till hifi-källa.

Link D-1 har både optisk och koaxial digitalingång också så att den kan kopplas till annan utrustning, till exempel en TV. Medan de övriga testdeltagarna får ström från den anslutna datorn via USB-kabeln har Quad satsat på en extern strömförsörjning. Den fina byggkvaliteten gör också att den är tyngre. De ringa måtten är inga problem för en datorväska.

Omvandlaren stöder alla upplösningar upp till 24 bit/192 kHz via USB. Mac-datorer går helt smidigt men till Windows behövs en drivrutin (som ingår i kartongen).

Ljudkvalitet
Genom stereon susar Link D-1 en aning. Det hörs också en svagt oscillerande högfrekvent sinuston i bakgrunden. Både denna och susandet hörs bara när anläggningen vrids upp till maxvolym, inte på normal lyssningsvolym. Men det tyder på viss interferens mellan digital- och analogdelen. Missljudet är mycket lågt, men borde helst inte ha funnits alls.

Ljudkvaliteten med musik upplevs däremot som mycket bra. Sångröster låter trovärdiga, krävande kvinnoröster är upplösta och mjuka. Vi har hört mer gigantiska och utsträckta ljudbilder förut, här känns det inte som om man kan gå in i ett enormt ljudlandskap. Ljudet är däremot inbjudande och behagligt att lyssna på, och naturligtvis ett stort lyft från att koppla in datorn med analog kabel direkt till anläggningen.

Basregistret återges stramt och upplöst men Link D-1 har inte riktigt samma tyngd som HRT MusicStreamer HD.

Slutsatsen blir att Quad Link D-1 är en välbyggd omvandlare som stöder alla upplösningar och som låter bra med all slags musik. Fast vi hade gärna velat ha mindre bakgrundsbrus.

Quad är mest kända för sina elektrostatiska högtalare av världsklass, med prislappar därefter. Den brittiska tillverkaren bygger andra saker också, inklusive elektronik. En nyhet är den här digitalomvandlaren som är gjord speciellt för att förvandla datorn till hifi-källa. Link D-1 har både optisk och koaxial digitalingång också så att den kan kopplas till annan utrustning, till exempel en TV. Medan de övriga testdeltagarna får ström från den anslutna datorn via USB-kabeln har Quad satsat på en extern strömförsörjning. Den fina byggkvaliteten gör också att den är tyngre. De ringa måtten är inga problem för en datorväska. Omvandlaren stöder alla upplösningar upp till 24 bit/192 kHz via USB. Mac-datorer går helt smidigt men till Windows behövs en drivrutin (som ingår i kartongen). Ljudkvalitet Genom stereon susar Link D-1 en aning. Det hörs också en svagt oscillerande högfrekvent sinuston i bakgrunden. Både denna och susandet hörs bara när anläggningen vrids upp till maxvolym, inte på normal lyssningsvolym. Men det tyder på viss interferens mellan digital- och analogdelen. Missljudet är mycket lågt, men borde helst inte ha funnits alls. Ljudkvaliteten med musik upplevs däremot som mycket bra. Sångröster låter trovärdiga, krävande kvinnoröster är upplösta och mjuka. Vi har hört mer gigantiska och utsträckta ljudbilder förut, här känns det inte som om man kan gå in i ett enormt ljudlandskap. Ljudet är däremot inbjudande och behagligt att lyssna på, och naturligtvis ett stort lyft från att koppla in datorn med analog kabel direkt till anläggningen. Basregistret återges stramt och upplöst men Link D-1 har inte riktigt samma tyngd som HRT MusicStreamer HD. Slutsatsen blir att Quad Link D-1 är en välbyggd omvandlare som stöder alla upplösningar och som låter bra med all slags musik. Fast vi hade gärna velat ha mindre bakgrundsbrus.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Quad Link D-1
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Digital in: asynkron USB, koaxial och optisk
  • Analog ut: RCA
  • Max 24 bit/192 kHz
  • Extern ström
Pris: 4000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-