annons
annons

Pinell DAC Mini

Kvalitet för prismedvetna

Pinells USB-omvandlare är liten och välbyggd och låter väldigt prisvärt.

Neutralt och bra ljud Lågt egenbrus Hög byggkvalitet
Ej för hörlurar Bara 16 bitar Saknar en smula dynamik

Norska Pinell har konstruerat den avlånga DAC Mini som har ett solitt utförande i aluminium. Omvandlaren kopplas till stereon med vanlig RCA-kabel. Om du vill lyssna i hörlurar måste du skaffa en adapter mellan RCA och 6,3- eller 3,5-millimeters jack-kontakt, beroende på vilka hörlurar du har. Nackdelen med en sådan koppling är att ljudnivån brukar bli ganska så låg, så vi rekommenderar hellre HRT:s microStreamer till hörlurar.

Att Pinell DAC Mini är en ren 16-bitarsomvandlare gör dessutom att den passar mindre bra till hörlurar eftersom ljudnivån måste ställas in digitalt på datorn, vilket påverkar musikens upplösning. En omvandlare som denna låter klart bäst om den får köra med full signal och sedan kopplas till en stereoanläggning.

Ljudkvalitet
Pinell-omvandlaren har ganska så låg egenstörning, på normal volym hörs inget brus när man sitter i soffan.

Ljudet är mycket bra. Musiken återges med fina övertoner och en bred och fin ljudbild. Mariqueen Maandigs behagliga röst i industriprojektet How To Destroy Angels är upplöst och närvarande i balladen ”Is Your Love Strong Enough”. Och när häftiga trumrytmer och syntar klämmer till mot slutet lyfts låten till en ny nivå. Pinell DAC Mini får fram kontrasterna bra och både höga toner och det djupa basfundamentet framträder tydligt. Trots att Pinell måste ta emot signalen i 16 bit/48 kHz i stället för 24 bit/96 kHz är den subjektiva känslan alltså väldigt bra. Pinell-omvandlaren upplevs dock som en smula försiktig, bastrummorna släpps inte riktigt lösa.

För de här pengarna är detta en mycket bra digitalomvandlare. Ljudlandskapet är inte lika stort och djupt som med mer påkostade saker, fast så kostar Pinell DAC Mini inte mer än 1 300 kronor heller.

Norska Pinell har konstruerat den avlånga DAC Mini som har ett solitt utförande i aluminium. Omvandlaren kopplas till stereon med vanlig RCA-kabel. Om du vill lyssna i hörlurar måste du skaffa en adapter mellan RCA och 6,3- eller 3,5-millimeters jack-kontakt, beroende på vilka hörlurar du har. Nackdelen med en sådan koppling är att ljudnivån brukar bli ganska så låg, så vi rekommenderar hellre HRT:s microStreamer till hörlurar. Att Pinell DAC Mini är en ren 16-bitarsomvandlare gör dessutom att den passar mindre bra till hörlurar eftersom ljudnivån måste ställas in digitalt på datorn, vilket påverkar musikens upplösning. En omvandlare som denna låter klart bäst om den får köra med full signal och sedan kopplas till en stereoanläggning. Ljudkvalitet Pinell-omvandlaren har ganska så låg egenstörning, på normal volym hörs inget brus när man sitter i soffan. Ljudet är mycket bra. Musiken återges med fina övertoner och en bred och fin ljudbild. Mariqueen Maandigs behagliga röst i industriprojektet How To Destroy Angels är upplöst och närvarande i balladen ”Is Your Love Strong Enough”. Och när häftiga trumrytmer och syntar klämmer till mot slutet lyfts låten till en ny nivå. Pinell DAC Mini får fram kontrasterna bra och både höga toner och det djupa basfundamentet framträder tydligt. Trots att Pinell måste ta emot signalen i 16 bit/48 kHz i stället för 24 bit/96 kHz är den subjektiva känslan alltså väldigt bra. Pinell-omvandlaren upplevs dock som en smula försiktig, bastrummorna släpps inte riktigt lösa. För de här pengarna är detta en mycket bra digitalomvandlare. Ljudlandskapet är inte lika stort och djupt som med mer påkostade saker, fast så kostar Pinell DAC Mini inte mer än 1 300 kronor heller.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Pinell DAC Mini
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Digital in: adaptiv mini-USB
  • Analog ut: RCA
  • Max 16 bit/48 kHz
  • Ström från USB
Pris: 1300:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-