annons
annons

Contour +2

Brusfri med GPS

Contour +2 är dyrast, men tack vare inbyggd GPS och ytterst lite brus tar den sig ändå hela vägen till toppen.

Tjusig bild GPS App-styrning (bluetooth)
Tunt ljud

Testets dyraste kamera är lite större och tyngre än de övriga. Men så är den väldigt gedigen i välgjord aluminium också. En föregångare till den här modellen överlevde i två år efter att ägaren hamnat i en lavin, vilket säger en hel del om byggkvaliteten.

Flera olika fästen ingår för att sätta fast kameran på olika ytor. Den kan också skruvas fast på ett helt vanligt kamerastativ, utan att man måste använda undervattenshuset. Objektivet går att vrida, vilket gör kameran oerhört flexibel.

Contour +2 har inbyggd GPS som anger position, hastighet och höjd över havet för varje video.

Det är enkelt att ge olika inspelningslägen olika knappar. På så vis kan du till exempel snabbt växla mellan HD-filmning och slowmotion.

HDMI-kabel ingår och det finns en kontakt för extern mikrofon.

En app kan laddas ner till smartmobilen eller surfplattan, därifrån kan man sköta kameran och se videoströmmen. Kameran har ingen sökare.

Användning
Contour +2 är enkel att sköta. Bara sätt fast den och tryck på inspelningsknappen. Eventuellt från smartmobilen. Inomhus har kameran minst brus av alla i testet. Nackdelen är att bilden är ganska så mjuk och har en smula rödstick. Inomhus är detaljnivån högre än hos AEE och JVC, och även om GoPro har fler detaljer så har den mycket mer brus också.

Utomhus är färgerna mer neutrala. Bilden är väsentligt skarpare, ungefär lika bra som GoPro. Ett bakbelyst ansikte är mycket tydligare än med AEE eller JVC.

Video från bilturen visar att Contour +2 har en bra bild i hög hastighet. Inte fullt lika skarp som med Sony, men ungefär lika bra som med JVC, fast med mycket fler detaljer i skuggor. Kameran har ett större utsnitt än JVC och får med mer av omgivningen.

En biltur på kvällen är nästan en helt brusfri upplevelse. Bilden är en aning mörk men detaljnivån är högre än hos JVC. Contour har mer rödstick så att gatubelysningen får en smula rosa glorior. Därför kanske JVC:s kamera är att föredra på kvällen.

Ljudet från mikrofonen är tunt och börjar lätt skorra, så det är praktiskt att man kan koppla in en extern mikrofon. Contour +2 är helt enkelt en mycket bra kamera. Bäst i test!

Testets dyraste kamera är lite större och tyngre än de övriga. Men så är den väldigt gedigen i välgjord aluminium också. En föregångare till den här modellen överlevde i två år efter att ägaren hamnat i en lavin, vilket säger en hel del om byggkvaliteten. Flera olika fästen ingår för att sätta fast kameran på olika ytor. Den kan också skruvas fast på ett helt vanligt kamerastativ, utan att man måste använda undervattenshuset. Objektivet går att vrida, vilket gör kameran oerhört flexibel. Contour +2 har inbyggd GPS som anger position, hastighet och höjd över havet för varje video. Det är enkelt att ge olika inspelningslägen olika knappar. På så vis kan du till exempel snabbt växla mellan HD-filmning och slowmotion. HDMI-kabel ingår och det finns en kontakt för extern mikrofon. En app kan laddas ner till smartmobilen eller surfplattan, därifrån kan man sköta kameran och se videoströmmen. Kameran har ingen sökare. Användning Contour +2 är enkel att sköta. Bara sätt fast den och tryck på inspelningsknappen. Eventuellt från smartmobilen. Inomhus har kameran minst brus av alla i testet. Nackdelen är att bilden är ganska så mjuk och har en smula rödstick. Inomhus är detaljnivån högre än hos AEE och JVC, och även om GoPro har fler detaljer så har den mycket mer brus också. Utomhus är färgerna mer neutrala. Bilden är väsentligt skarpare, ungefär lika bra som GoPro. Ett bakbelyst ansikte är mycket tydligare än med AEE eller JVC. Video från bilturen visar att Contour +2 har en bra bild i hög hastighet. Inte fullt lika skarp som med Sony, men ungefär lika bra som med JVC, fast med mycket fler detaljer i skuggor. Kameran har ett större utsnitt än JVC och får med mer av omgivningen. En biltur på kvällen är nästan en helt brusfri upplevelse. Bilden är en aning mörk men detaljnivån är högre än hos JVC. Contour har mer rödstick så att gatubelysningen får en smula rosa glorior. Därför kanske JVC:s kamera är att föredra på kvällen. Ljudet från mikrofonen är tunt och börjar lätt skorra, så det är praktiskt att man kan koppla in en extern mikrofon. Contour +2 är helt enkelt en mycket bra kamera. Bäst i test!
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Contour +2
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Upplösning: 1080p/25, 720p/50, 480p/100–120(m fl)
  • Videoformat: MOV
  • Undervattenshus: 60 m
  • Loop-inspelning: Ja
  • Lagringsformat: microSDXC(max 32GB)
  • Vikt med batteri: 145 g utan undervattenshus
  • Pris: 4500 kr
Pris: 4500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-