annons

Bowers & Wilkins P7

Enastående ljudkvalitet

Bättre ljud för pengarna är inte lätt att hitta. B&W P7 är helt enkelt en av de bästa hörlurarna du kan plugga in i din smartmobil.

annons

SE gullikon 2014.indd

Dryga tretusen kronor kan verka mycket för ett par hörlurar, men du får betala betydligt mer om du ska få bättre ljud än från B&W P7. De är nämligen så bra att de kan mäta sig med mycket dyrare hörlurar.

Egentligen är de mer kända för sina fina högtalare, som haft gula membran som ett kännetecken. Men brittiska B&W (Bowers & Wilkins) bestämde sig för att haka på den växande hörlursvågen för ett par år sedan. Första modellen var den kritikerrosade P5, en lätt och kompakt sluten hörlur för bärbart bruk.

Nya P7 är större, ännu bekvämare och passar både för bärbart bruk och hemma i soffan. Den låter mycket bättre också, faktiskt så bra att vi inte kan komma på någon annan vi hellre vill ha i den här prisklassen.

Detta är alltså en bärbar hörlur för finsmakare. P7 är vackert konstruerad. Den påminner mer om ett handgjort schweiziskt armbandsur. Skinnklädda kuddar lägger sig runt örat och har en stor öppning för 40-millimeters membran. Kuddarna är gjorda så att de håller membranen på precis lagom avstånd från öronen och luftrummet mellan kåporna och örat får hörlurarna att bete sig som ett par högtalare i en akustisk miljö. Även kallad rymd.

Den löstagbara kabeln (haka bara loss kuddarna som är fästa med magneter) är anpassad för iPhone, iPad och iPod och har fjärrstyrning av musiken och mikrofon för telefonsamtal. Men P7 går naturligtvis att använda med vilken smartmobil som helst.

Exakt hur bra ljudet blir beror lite på källmaterialets inspelningskvalitet. Vissa MP3-filer låter värre än andra, men med AAC-filer från iTunes (Mastered for iTunes) och okomprimerade filer ska det mycket till för att kalla ljudet något annat än helt makalöst.

annons
annons

Man slås av hur öppen och levande musiken låter. Detaljrikedomen är enorm samtidigt som ljudbilden är välbalanserad och sammanhållen. P7 har måhända inte samma ”kick ass”-bas som ett par Beats, men de ligger flera divisioner ovanför när det gäller finess och transparens. Ljudbilden är öppnare än i Sennheiser Momentum (2 400 kr) och sammanhållningen är bättre än i Grado PS500 (6 000 kr).

Det finns helt enkelt inget väsentligt att klaga på.

Slutsats
B&W har en vinnare i P7. Som är den mest uppseendeväckande hörluren på år och dag. Fulländad kvalitet och suveränt ljud gör att P7 är väl värd pengarna. Man kan faktiskt fråga sig varför man skulle betala mer om man har en budget på 3 000 kronor – eller mer än så. Detta kan vara det bästa köpet du har gjort på länge.

annons
Bästa pris på Bowers & Wilkins P7
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Sluten hörlur
 • 40-mm element
 • 22 ohm, 111 dB
 • 290 gram
 • 3 300 kr
Pris: 3300 kr
Plus Superb ljudkvalitet från en av de bästa hörlurarna vi har testat på länge. P7 ser ut som en miljon dollar och låter så också, fast kostar lyckligtvis mycket mindre. De här kan du använda både utomhus och inomhus, och till all slags musik.
Minus Dämpningen kunde ha varit bättre, och de finns bara i svart.
  annons

  Läs också

  RHA MA650i Lightning

  RHA MA650i Lightning

  De bästa öronpropparna till iPhone är ett klipp.
  Sony WF-1000XM3

  Sony WF-1000XM3

  Sonys nya ANC-öronproppar får med de flesta fördelarna från de fullvuxna brusreducerande hörlurarna i ett sladdlöst miniformat.
  Kygo Life A11/800

  Kygo Life A11/800

  Norska livsstilsmärket Kygo Life vill vara med på den lukrativa lyxmarknaden för brusreducerande hörlurar.
  HyperX Cloud Mix vs. SteelSeries Arctis Pro Wireless

  HyperX Cloud Mix vs. SteelSeries Arctis Pro Wireless

  Kabel eller trådlöst? Om du spelar på olika plattformar måste lurarna kunna hänga med. Här är två helt olika lösningar.
  6 helt trådlösa öronproppar

  6 helt trådlösa öronproppar

  Med helt trådlösa öronproppar blir musik­lyssnandet smidigare än någonsin.
  Denon AH-GC30

  Denon AH-GC30

  Denon har en ny kämpe i striden om brustronen.
  Jabra Elite 85h

  Jabra Elite 85h

  Jabra vill ha en del av marknaden för brusreducerande hörlurar i lyxklassen.
  Sony IER-Z1R

  Sony IER-Z1R

  Håll i hatten! De dyraste öronpropparna vi har testat hittills spelar musik med detaljer på mikroskopisk nivå.