annons
annons

Bose OE2i

Lysande till iPhone

Boses OE2i-hörlurar har bra ljud i en elegant inpackning. Men priset är väl tilltaget.

Bekväma kuddar Lätta att ha med sig Rent allmänt ett bra ljud
Basen saknar tyngd Högt pris

De små in-ear-hörlurar som ingår till de flesta smartmobiler – inklusive iPhone – är inte värda mycket. Men det går inte att byta ut dem mot vad som helst så länge man vill kunna sköta sin Apple-telefon med fjärren på sladden och prata i telefon i den inbyggda mikrofonen. Boses nya hörlurar OE2i är avsedda för just Apple-användare som gärna vill ha bättre ljud i öronen när de lyssnar på sin iPod, iPad eller iPhone än vad öronsnäckorna som ingår kan erbjuda.

Skum på öronen
Köper du OE2i får du ett par on-ear-hörlurar med öronkuddar som visserligen sitter ovanpå öronen men som inte är lika stora som exempelvis Boses populära QuietComfort 15, vars öronkuddar täcker öronen helt. Personligen föredrar jag helt klart små, lätta on-ear-hörlurar före vilken in-ear-modell som helst, men det kan hända att min omgivning har en annan åsikt när jag spelar för högt, eftersom en av on-ear-modellernas svagheter är att de läcker mer ljud än andra hörlurar. Och det gäller även Bose OE2i. Däremot är de bekväma att ha på öronen, vilket säkert beror på de förhållandevis stora öronkuddarna med måtten 5,8 x 5,1 centimeter som är gjorda av något som Bose kallar för ”memory foam”, ett mjukt material som minskar tryckytor och garanterar en bekväm passform.

OE2i är för övrigt hyfsat lätta och kan vikas ihop och läggas i ett litet etui som ingår. Byggkvaliteten går verkligen inte att klaga på.

Lite för lätt
Detsamma gäller mycket av ljudkvaliteten. Man får en klar och väldefinierad ljudbild där höga toner, mellanregister och bas är enkla att urskilja och kommer till sin rätt. Det finns naturligtvis gränser för hur fyllig särskilt basen kan bli med öronkuddar som inte omsluter örat, och även om bastonerna som sagt är väldefinierade och inte försvinner eller är överdrivna – som de ofta är i mindre hörlurar – saknar jag ändå lite ”oompf” och tyngd. Men visst, jag hade inte förväntat mig så mycket mer av ett par hörlurar som ju faktiskt är byggda för att ersätta de billiga öronsnäckorna som ligger i paketet när man köper en iPod eller iPhone.

Slutsats
Allting är ju relativt och om man köper Bose OE2i för att få respektabelt ljud ur sin iPhone så blir inte resultatet heltokigt. Hade de här lurarna kostat uppemot en tusenlapp så hade de till och med fått vår särskilda rekommendation. Men för närmare 1 800 kronor är frågan om man inte tjänar på att lägga till en liten slant och välja något bättre. Då får man ett markant trivsammare ljud för ett belopp som inte är så mycket högre, och man känner att man verkligen får något för pengarna. Det gör man inte riktigt med Bose OE2i, och det sänker dessvärre betyget en smula.

Bästa pris på Bose OE2i
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • On-ear-hörlurar
  • Mått: 19 x 15 x 2 cm
  • Bose-tekniker: TriPort och Acoustic Equalization
  • Vikt: 140 gram
Pris: 1800:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-